Zbogom Feneru - Naneli se vraća u NBA!

Američki košarkaš Džejms Naneli novi je igrač Minesota Timbervulvsa, preneli su američki mediji.  Još jedan odlazak od Željka u NBA.  Vonamejker nije sam otišao u Ameriku.

Košarka 09.08.2018 | 19:45
Zbogom Feneru - Naneli se vraća u NBA!
Naneli je prethodne dve godine branio boje Fenerbahčea, sa kojim je osvojio i Evroligu, a prethodno je dugi niz godina nastupao za razne klubove širom Evrope.

Naneli će sa 'Vukovima' potpisati dvogodišnji ugovor, prenosi renomirani novinar Šems Čaranija.

Prema pisanju evropskih medija Naneli se već praktično bio dogovorio sa organizatorom narednog evroligaškog Fajnal fora Baskonijom, ali prema novim informacijama taj transfer je propao. 

NBA liga je Naneliju, kao i svim Amerikancima koji igraju u Evropi, bila prioritet, a prethodno je provodio krate periode u Atlanti i Filadelfiji. 

Pored osvajanja Evrolige sa Fenerom, on je ostvario uspeh igrajući i u italijanskog ligi za Avelino, sa kojim je osvojio epitet najboljeg igrača tog takmičenja. 

28-godišnjak je minule evroligaške sezone imao prosek od 9,3 poena i 2,1 skokoa, uz fantastičan procenat šuta od 55,4 odsto za tri poena.

U Fenerbahčeu su se već navikli na okolnost da se tokom leta rastaju sa igračima koji odlaze u NBA ligu.

Pre četiri godine zvučno je preko okeana otišao Bojan Bogdanović (Bruklin), godinu kasnije i Nemanja Bjelica (Minesota), prošlog leta otišli su Bogdan Bogdanović (Sakramento) i Ekpe Judo (Juta), a ovog leta je Bred Vonamejker potpisao ugovor sa Boston Seltiksima.

Niz igrača koji su otišli iz Istanbula otišli u Ameriku produžen je u utorak za još jedno ime - Džejmsa Nanalija (28 godina, 201 centimetar).

Posle dve sezone saradnje sa Željkom Obradovićem, bek Fenera dogovorio je dvogodišnji ugovor sa Minesota Timbervulvsima.

Nanali je u dresu istanbulskog tima osvojio Evroligu 2017. godine, kao i dve titule turskog prvenstva. Prethodno je igrao za Avelino, Makabi Ašdod, Estudijantes, a u NBA je imao kratke epizode u Atlanti i Filadelfiji.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar