Алисон више није најскупљи, Челси пробио границу!

"Плавци" сада имају најскупљег голмана света. И све то покреће лавину трансфера. . .  Кепа најскупљи голман у историји! Челси плаћа 80. 000. 000, а Куртоа стиже у Реал! Атлетик Билбао није имао куд, Плавци активирали клаузулу.

Фудбал 07.08.2018 | 20:45
Алисон више није најскупљи, Челси пробио границу!
Ливерпул је 18. јула одлучио да им је доста више голманских грешака, па је 'платио шта кошта' и Роми послао 67 милиона британских новчаница за долазак бразилског голмана Алисона који је тако срушио дугогодишњи рекорд Ђиђија Буфона и постао најскупљи чувар мреже.
 
Ипак, само на 20 дана...
 
Челси је ове вечери договорио трансфер шпанског голмана Кепе Аризабалаге (23) из Билбаоа за кога ће платити вртоглавих 71 милион фунти!

"Плавци" су се на овај корак одлучили у стисци с временом, Тибо Куртоа их условљавала одласком у Реал Мадрид и не жели да тренира, док је до краја прелазног рока у Премијер лиги остало свега 48 сати што значи да инострани клубови користе тај проблем Енглеза...

Роман Абрамович и његови сарадници проценили су да у Кепи виде наследника Куртое и начинили су га најскупљим голманом икада - плативши његову откупну клаузулу.

Шпански медији су већ снимили Кепу, кога је Реал Мадрид тражио претходних годину дана и одустао од њега када је голман потписао нови уговор, како се на аеродрому спрема на полазак у Лондон пошто је све договорено с Челсијем.

Ово ће "откључати" и трансфер Куртое у Реал, али и позајмицу Ковачића у Челси, што је била идеја "плаваца" како би попустили у преговорима око Белгијанца. 

Млади чувар мреже Билбаоа, који многе подсећа на Јана Облака, поникао је у омладинској школи овог клуба и уједно је њихов највећи трансфер до сада. 

Пуне две године је стартни голман свог тима, а многи се неће сложити у одлуци Челсија да за голмана без правог искуства, пре свега међународног, потроши оволики новац, док ће за Куртоу добити свега од 25 до 35 милиона евра.

Ипак, то је модерни фудбал...

Кепа Аризабалага је нови најскупљи голман у историји фудбала и каријеру ће наставити у лондонском Челсију! Како су објавили Марка и Дејли Телеграф, лондонски Плавци на крају су активирали откупну клаузулу од 80.о00.000 евра за колико ће постати богатији његов досадашњи клуб Атлетик Билбао.

На овај начин Кепа је оборио претходни рекорд који је прошлог месеца поставио Ливерпул довођењем Алисона Декераиз италијанске Роме за 72.000.000 европских новчаница.

Лист Марка објавио је и Кепину фотографију са мадридског аеродрома одакле је „ловио“ лет за Лондон. Он у Челси долази на изричит захтев Мауриција Сарија, а овај трансфер аутоматски представља и потврду да ће Тибо Куртоа прећи у мадридски Реал, који га већ неколико прелазних рокова има на својој листи жеља.

С обзиром да се у Енглеској ове сезоне летњи прелазни рок завршава 9. августа, Челси је морао хитно да реагује, а избор је пао на момка који има 23 године, од 2016. је у првом тиму Атлетика, а прошле је дебитовао за сениорску репрезентацију Шпаније.

Поред Кепе, енглески и шпански медији претходних дана су као могуће замене за Куртоу помињали Џека Батлендаиз Стоука, Јана Облака из мадридског Атлетика и Џордана Пикфорда из Евертона.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар