Alison više nije najskuplji, Čelsi probio granicu!

"Plavci" sada imaju najskupljeg golmana sveta. I sve to pokreće lavinu transfera. . .  Kepa najskuplji golman u istoriji! Čelsi plaća 80. 000. 000, a Kurtoa stiže u Real! Atletik Bilbao nije imao kud, Plavci aktivirali klauzulu.

Fudbal 07.08.2018 | 20:45
Alison više nije najskuplji, Čelsi probio granicu!
Liverpul je 18. jula odlučio da im je dosta više golmanskih grešaka, pa je 'platio šta košta' i Romi poslao 67 miliona britanskih novčanica za dolazak brazilskog golmana Alisona koji je tako srušio dugogodišnji rekord Điđija Bufona i postao najskuplji čuvar mreže.
 
Ipak, samo na 20 dana...
 
Čelsi je ove večeri dogovorio transfer španskog golmana Kepe Arizabalage (23) iz Bilbaoa za koga će platiti vrtoglavih 71 milion funti!

"Plavci" su se na ovaj korak odlučili u stisci s vremenom, Tibo Kurtoa ih uslovljavala odlaskom u Real Madrid i ne želi da trenira, dok je do kraja prelaznog roka u Premijer ligi ostalo svega 48 sati što znači da inostrani klubovi koriste taj problem Engleza...

Roman Abramovič i njegovi saradnici procenili su da u Kepi vide naslednika Kurtoe i načinili su ga najskupljim golmanom ikada - plativši njegovu otkupnu klauzulu.

Španski mediji su već snimili Kepu, koga je Real Madrid tražio prethodnih godinu dana i odustao od njega kada je golman potpisao novi ugovor, kako se na aerodromu sprema na polazak u London pošto je sve dogovoreno s Čelsijem.

Ovo će "otključati" i transfer Kurtoe u Real, ali i pozajmicu Kovačića u Čelsi, što je bila ideja "plavaca" kako bi popustili u pregovorima oko Belgijanca. 

Mladi čuvar mreže Bilbaoa, koji mnoge podseća na Jana Oblaka, ponikao je u omladinskoj školi ovog kluba i ujedno je njihov najveći transfer do sada. 

Pune dve godine je startni golman svog tima, a mnogi se neće složiti u odluci Čelsija da za golmana bez pravog iskustva, pre svega međunarodnog, potroši ovoliki novac, dok će za Kurtou dobiti svega od 25 do 35 miliona evra.

Ipak, to je moderni fudbal...

Kepa Arizabalaga je novi najskuplji golman u istoriji fudbala i karijeru će nastaviti u londonskom Čelsiju! Kako su objavili Marka i Dejli Telegraf, londonski Plavci na kraju su aktivirali otkupnu klauzulu od 80.o00.000 evra za koliko će postati bogatiji njegov dosadašnji klub Atletik Bilbao.

Na ovaj način Kepa je oborio prethodni rekord koji je prošlog meseca postavio Liverpul dovođenjem Alisona Dekeraiz italijanske Rome za 72.000.000 evropskih novčanica.

List Marka objavio je i Kepinu fotografiju sa madridskog aerodroma odakle je „lovio“ let za London. On u Čelsi dolazi na izričit zahtev Mauricija Sarija, a ovaj transfer automatski predstavlja i potvrdu da će Tibo Kurtoa preći u madridski Real, koji ga već nekoliko prelaznih rokova ima na svojoj listi želja.

S obzirom da se u Engleskoj ove sezone letnji prelazni rok završava 9. avgusta, Čelsi je morao hitno da reaguje, a izbor je pao na momka koji ima 23 godine, od 2016. je u prvom timu Atletika, a prošle je debitovao za seniorsku reprezentaciju Španije.

Pored Kepe, engleski i španski mediji prethodnih dana su kao moguće zamene za Kurtou pominjali Džeka Batlendaiz Stouka, Jana Oblaka iz madridskog Atletika i Džordana Pikforda iz Evertona.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar