Још један милијардер уз Пикеа ствара нови Дејвис куп!

Штопер Барселоне добио појачање на овом амбициозном пројекту у лику, делу и непрегледном богатству Лерија Елисона!

Тенис 09.08.2018 | 11:30
Још један милијардер уз Пикеа ствара нови Дејвис куп!
Један од најбогатијих људи на свету Лери Елисон јавно је подржао напор Ђерара Пикеа који покушава да створи нови формат већ одавно застарелог Дејвис купа.

Човек чија је вредност у доларима процењена на 59.400.000.000 одлучио је да уђе у овај пројекат и постане један од инвеститора, открио је Форбс. Колико се засад зна, инвестициона Група Космос, у којој је поред оснивача, Ђерара Пикеа и један неименовани кинески милијардер, а можда и Новак Ђоковић који је такође јавно подржао штопера Барселоне, обавезала се да у  ово такмичење инвестира чак три милијарде долара у наредних 25 година.

"Веома сам узбуђен због новог формата Дејвис купа који су развили Међународна тениска федерација (ИТФ) и Група Космос и потпуно подржавам планове за даљи развој овог историјског такмичења. Пригрлио сам иновативне идеје и прилике због чега не пружам само писмену подршку, већ улазим и у круг инвеститора", објавио је Американац.

Лери Елисон, који је већи део богатства зарадио у ИТ индустрији, као један од њених пионира заједно са Билом Гејтсом и осталима, власник је једног од најпрестижнијих тениских турнира на свету, мастерса у Индијан Велсу који се сматра за "пети гренд слем", а очекује се да управо овај град у пустињи јужне Калифорније буде домаћин новог издања Дејвис купа 2021. године. Група Космос планира да Дејвис куп поприми потпуно другачији формат и да се завршно такмичење са 18 најбољих репрезентација одигра крајем тениске сезоне у једној седмици новембра. Наградни фонд још није утврђен, а прича се о баснословних 30.000.000 долара.

Међународна тениска федерација ће гласањем на скупштини која се одржава од 13. до 16. августа одлучити да ли ће прихватити предлог и план Групе Космос, зашта је потребно најмање две трећине подигнутих руку. ИТФ мора експресно да делује не би ли избегао да изгуби трку са АТП-ом који од 2020. враћа Светски куп у тенису зашта је обезбедио 15.000.000 евра у наградама.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион ИМАГЕС

Коментари / 0

Оставите коментар