Куртоа штрајкује!

Белгијски голман ни данас није дошао на тренинг Челсија у покушају да издејствује трансфер у Реал.

Фудбал 07.08.2018 | 17:15
Куртоа штрајкује!
Голман Челсија Тибо Куртоа ни данас се није појавио на тренингу Плаваца за нову сезону. Белгијски чувар мреже јуче није тренирао са саиграчима, па је после другог узастопног гафа ситуација попримила озбиљне обрисе и незадовољство у табору Плаваца.

Куртоа, који је протеклих недеља одмарао после Светског првенства у Русији, требало је јуче да се сретне очи у очи са новим тренером Челсија Маурицијом Саријем, којем је пре извесног времена телефоном већ саопштио да жели да се пресели у Мадрид. 

Сари је, после финала Комјунити Шилда, изјавио да се нада да ће што пре видети лично Куртоу, а након изјава његовог менаџера да чувар мреже жели у Реал Мадрид.

"Хоћу у тиму само играче са израженим степеном мотивације и немам потребу да одговарам било ком менаџеру", истакао је Сари. 

Подсетимо, Куртоа је у интервјуима у прошлости неколико пута изразио жељу да се врати у Мадрид где је некада успешно бранио за Атлетико, а где му живи бивша девојка са двоје заједничке деце.

Остале Челсијеве звезде са Мундијала у Русији (Азар, Канте, Жиру и Батшуаји) од јуче су почеле да тренирају, док Куртоу сигурно чекају санкције уколико не реализује трансфер до краја прелазног рока.  

Према поузданим информацијама из Енглеске, Џек Батланд (Стоук) главни је кандидат да постане његова замена на Стамфорд Бриџу, али би ти трансфери могли да буду реализовани последњег дана прелазног рока, у четвртак. Такође, шпански медији кандидују и голмана Атлетика из Билбаоа Кепу Аризабалагу као озбиљног кандидата за јединицу Челсија.

Трансфер Тибоа Куртое из Челсија у Реал требало би да износи око 35.000.000 фунти.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар