Kurtoa štrajkuje!

Belgijski golman ni danas nije došao na trening Čelsija u pokušaju da izdejstvuje transfer u Real.

Fudbal 07.08.2018 | 17:15
Kurtoa štrajkuje!
Golman Čelsija Tibo Kurtoa ni danas se nije pojavio na treningu Plavaca za novu sezonu. Belgijski čuvar mreže juče nije trenirao sa saigračima, pa je posle drugog uzastopnog gafa situacija poprimila ozbiljne obrise i nezadovoljstvo u taboru Plavaca.

Kurtoa, koji je proteklih nedelja odmarao posle Svetskog prvenstva u Rusiji, trebalo je juče da se sretne oči u oči sa novim trenerom Čelsija Mauricijom Sarijem, kojem je pre izvesnog vremena telefonom već saopštio da želi da se preseli u Madrid. 

Sari je, posle finala Komjuniti Šilda, izjavio da se nada da će što pre videti lično Kurtou, a nakon izjava njegovog menadžera da čuvar mreže želi u Real Madrid.

"Hoću u timu samo igrače sa izraženim stepenom motivacije i nemam potrebu da odgovaram bilo kom menadžeru", istakao je Sari. 

Podsetimo, Kurtoa je u intervjuima u prošlosti nekoliko puta izrazio želju da se vrati u Madrid gde je nekada uspešno branio za Atletiko, a gde mu živi bivša devojka sa dvoje zajedničke dece.

Ostale Čelsijeve zvezde sa Mundijala u Rusiji (Azar, Kante, Žiru i Batšuaji) od juče su počele da treniraju, dok Kurtou sigurno čekaju sankcije ukoliko ne realizuje transfer do kraja prelaznog roka.  

Prema pouzdanim informacijama iz Engleske, Džek Batland (Stouk) glavni je kandidat da postane njegova zamena na Stamford Bridžu, ali bi ti transferi mogli da budu realizovani poslednjeg dana prelaznog roka, u četvrtak. Takođe, španski mediji kandiduju i golmana Atletika iz Bilbaoa Kepu Arizabalagu kao ozbiljnog kandidata za jedinicu Čelsija.

Transfer Tiboa Kurtoe iz Čelsija u Real trebalo bi da iznosi oko 35.000.000 funti.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar