Кренке хоће да цио Арсенал буде његов!

Један клуб, један газда, цена права ситница - 777 милиона $! Наставља се руско-амерички рат око потпуног преузимања лондонског гиганта.

Фудбал 10.08.2018 | 08:15
Кренке хоће да цио Арсенал буде његов!
Велика руско-америчка битка за Арсенал добила је нову епизоду која би коначно могла да доведе до коначног решења..

Након Алишера Усманова сада је понуду за потпуно преузимање лондонског клуба  послао већински власник, Стен Кренке. Амерички милијардер, који држи 67 % деоница клуба жели и 30 посто које се налазе у портфолију узбекистанског магната. Зашта нуди чак 600 милиона фунти што је 777 милиона долара! Понуда је потврђена и на лондонској берзи тако да није у питању никаква измишљотина или само трач.

Ова пунуда уствари потврђује да је реална тржишна цена Арсенала негде око две милијарде долара, што довољно говори о томе зашто је Арсен Венгер, и поред недовољно добрих резултата остао толико дуго на клупи.  Јер, ставио је клуб на ноге, оставио га у великом плусу и још са новим, модерним стадионом.

Усманов, који је сам тежак око 13 милијарди долара, још се није изјаснио, те сада крећу преговори иза кулиса. Занимљиово је да овај Узбекистанац никада није сео у фотељу Управног одбора Арсенала, тако да је велико питање интересује ли га више лондонски клуб.

Арсенал је прошлу сезону Премијер лиге завршио на шестој позицији те је тако изборио директан пласман у групну фазу Лиге Европе. Енгласка Премијер лига почиње у петак 10. августа, а Арсенал у првом колу одмах игра велики дерби против шампиона Манчестер ситија и то у недељу од 17 часова.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион ИМАГЕС

Коментари / 0

Оставите коментар