Krenke hoće da cio Arsenal bude njegov!

Jedan klub, jedan gazda, cena prava sitnica - 777 miliona $! Nastavlja se rusko-američki rat oko potpunog preuzimanja londonskog giganta.

Fudbal 10.08.2018 | 08:15
Krenke hoće da cio Arsenal bude njegov!
Velika rusko-američka bitka za Arsenal dobila je novu epizodu koja bi konačno mogla da dovede do konačnog rešenja..

Nakon Ališera Usmanova sada je ponudu za potpuno preuzimanje londonskog kluba  poslao većinski vlasnik, Sten Krenke. Američki milijarder, koji drži 67 % deonica kluba želi i 30 posto koje se nalaze u portfoliju uzbekistanskog magnata. Zašta nudi čak 600 miliona funti što je 777 miliona dolara! Ponuda je potvrđena i na londonskoj berzi tako da nije u pitanju nikakva izmišljotina ili samo trač.

Ova punuda ustvari potvrđuje da je realna tržišna cena Arsenala negde oko dve milijarde dolara, što dovoljno govori o tome zašto je Arsen Venger, i pored nedovoljno dobrih rezultata ostao toliko dugo na klupi.  Jer, stavio je klub na noge, ostavio ga u velikom plusu i još sa novim, modernim stadionom.

Usmanov, koji je sam težak oko 13 milijardi dolara, još se nije izjasnio, te sada kreću pregovori iza kulisa. Zanimljiovo je da ovaj Uzbekistanac nikada nije seo u fotelju Upravnog odbora Arsenala, tako da je veliko pitanje interesuje li ga više londonski klub.

Arsenal je prošlu sezonu Premijer lige završio na šestoj poziciji te je tako izborio direktan plasman u grupnu fazu Lige Evrope. Englaska Premijer liga počinje u petak 10. avgusta, a Arsenal u prvom kolu odmah igra veliki derbi protiv šampiona Mančester sitija i to u nedelju od 17 časova.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action IMAGES

Komentari / 0

Ostavite komentar