Мандарић продао Олимпију Арапима?!

Велики маг наставља да "обрће игрицу", да ли му је следећа "платформа" Србија?!

Фудбал 07.08.2018 | 16:15
Мандарић продао Олимпију Арапима?!
Један од најзанимљивијих ликова у свету "великог фудбала", а који притом долази са ових простора је свакако Милан Мандарић.

Америчко-српски бизнисмен деценијама се бави куповином посусталих клубова које потом среди и прода за далеко веће паре. Тако је, након што је изоштрио пословни њух и повећао кредитни салдо у САД на мањим спортским колективима, кренуо да ради по Европи. Прво је  бацио поглед на Ницу и Шарлроа, да би ипак преузео Портсмут 1998. године, па након њега Лестер 2006,  те Шефилд Венздеј 2010. године.

Последњи у низу његових спортско-пословних подухвата, можда и најмањии од како се вратио на Страи континент је куповина љубљанске Олимпије пре три године од Изета Рстодера, чувеног трговца јужним воћем за само четири милиона евра.

Чини се ипак да Мандарић није урадио довољно добар посао са Змајчекима који су готово све време од како их је он узео у констатним проблемима, што са играчким кадром, што са навијачима, што са тренерима. Тако је недавно наш стручњак, Илија Столица након само два месеца добио "слободно" од газда Милана.

Старом лисцу је изгледа досадило да се бакће са Словенцима, са којима је освојио две титуле и један куп, те већ неко време тражи потенцијалног купца, а како преносе тамошњи медији најзаинтересованији су финансијери са арапског полуострва. Још се не зна ко су, шта су и одакле долазе, пошто је у питању пословна тајна, али се очекује да се појаве идућег четвртка у престоницу Финске када Олимпија игра реванш меч трећег кола квалификација за Лигу шампиона против финског ХЈК-а, то јест Хелсинкија. 

Ако дође до договора Милан Мандарић ће бити пословно слободан и спреман за наредну инвестицију. Питање је да ли ће, сада када је већ тако близу нас пазарити нешто и у Србији, мада је ситуација у овдашњем фудбалу катастрофална, те не чуди што заобилази у широком луку своју земљу када је у питању бизнис.

Извор: моззартспорт

Фото: МНпресс

Коментари / 0

Оставите коментар