Mandarić prodao Olimpiju Arapima?!

Veliki mag nastavlja da "obrće igricu", da li mu je sledeća "platforma" Srbija?!

Fudbal 07.08.2018 | 16:15
Mandarić prodao Olimpiju Arapima?!
Jedan od najzanimljivijih likova u svetu "velikog fudbala", a koji pritom dolazi sa ovih prostora je svakako Milan Mandarić.

Američko-srpski biznismen decenijama se bavi kupovinom posustalih klubova koje potom sredi i proda za daleko veće pare. Tako je, nakon što je izoštrio poslovni njuh i povećao kreditni saldo u SAD na manjim sportskim kolektivima, krenuo da radi po Evropi. Prvo je  bacio pogled na Nicu i Šarlroa, da bi ipak preuzeo Portsmut 1998. godine, pa nakon njega Lester 2006,  te Šefild Venzdej 2010. godine.

Poslednji u nizu njegovih sportsko-poslovnih poduhvata, možda i najmanjii od kako se vratio na Strai kontinent je kupovina ljubljanske Olimpije pre tri godine od Izeta Rstodera, čuvenog trgovca južnim voćem za samo četiri miliona evra.

Čini se ipak da Mandarić nije uradio dovoljno dobar posao sa Zmajčekima koji su gotovo sve vreme od kako ih je on uzeo u konstatnim problemima, što sa igračkim kadrom, što sa navijačima, što sa trenerima. Tako je nedavno naš stručnjak, Ilija Stolica nakon samo dva meseca dobio "slobodno" od gazda Milana.

Starom liscu je izgleda dosadilo da se bakće sa Slovencima, sa kojima je osvojio dve titule i jedan kup, te već neko vreme traži potencijalnog kupca, a kako prenose tamošnji mediji najzainteresovaniji su finansijeri sa arapskog poluostrva. Još se ne zna ko su, šta su i odakle dolaze, pošto je u pitanju poslovna tajna, ali se očekuje da se pojave idućeg četvrtka u prestonicu Finske kada Olimpija igra revanš meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv finskog HJK-a, to jest Helsinkija. 

Ako dođe do dogovora Milan Mandarić će biti poslovno slobodan i spreman za narednu investiciju. Pitanje je da li će, sada kada je već tako blizu nas pazariti nešto i u Srbiji, mada je situacija u ovdašnjem fudbalu katastrofalna, te ne čudi što zaobilazi u širokom luku svoju zemlju kada je u pitanju biznis.

Izvor: mozzartsport

Foto: MNpress

Komentari / 0

Ostavite komentar