Пецарски: Још је рано за "А" тим!

Млади репрезентативац Србије Марко Пецарски причао је за Б92 о утисцима после освајања јуниорске титуле првака Европе.

Кошарка 08.08.2018 | 22:15
Пецарски: Још је рано за "А" тим!
"Орлићи" су одбранити трофеј у Летонији надигравши домаћина 99:90 у финалном мечу.

"Неописив је осећај, утисци се још нису слегли, све је чудно. Нешто о чему смо маштали цело лето откад смо се окупили. Није било лако, па је осећај прелеп", рекао је Пецарски за Б92. 

Наши млади кошаркаши нису подлегли притиску пред 10.000 домаћих навијача. 

"Летонија је имала одличну екипу, али највећа предност им је била што су играли на домаћем терену. Било је тешко носитит се с том енергијом с којом играју. Поносан сам на саиграче јер иако никад нисмо играли у оваквој атмосфери нису подлеги притиску. Играли смо своју игру". 

Пецарски је био МВП првенства, а посебно је импресиван био у финалу са 34 поена уз 13 скокова.

"То је сјајна ствар али ништа од тога не би било да ми нисмо освојили. Моја игра не би имала такав значај да нисмо освојили титулу и да остали момци нису одиграли на врхунском нивоу. Борили смо се за титулу, а индивидуалне награде долазе саме по себи". 

Он је био члан тима који је и прошле године освојио У18 ЕП, имао је далеко мање запажену улогу, али након сезоне у Партизану постао је лидер селекције. 

"Значило ми је доста стекао сам искуство у сениорској конкуренцији и када се спустим у јуниоре осећа се разлика. Велика је предност што осећам и у односу на првенство прошле године. Мислим да ће очекивати више, ја ћу дати свој максимум да оправдам то и трудити се највише што могу да сваку шансу коју добијем искористим". 

Сјајним играма у Летонији Пецарски и његови саиграчи су истакли кандидатуру за сениорску репрезентацију и позив селектора Александра Ђорђевића. 

"Није нас звао селектор, још. Имамо 18 година, још је рано за А селекцију. Наравно да када освојимо ЕП да је то знак да имамо потенцијал за А тим, али још је рано, тек треба да се доказујемо у сениорима. А селекција је, наравно, највећи циљ", закључио је Пецарски у изјави за Б92.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар