Pecarski: Još je rano za "A" tim!

Mladi reprezentativac Srbije Marko Pecarski pričao je za B92 o utiscima posle osvajanja juniorske titule prvaka Evrope.

Košarka 08.08.2018 | 22:15
Pecarski: Još je rano za "A" tim!
"Orlići" su odbraniti trofej u Letoniji nadigravši domaćina 99:90 u finalnom meču.

"Neopisiv je osećaj, utisci se još nisu slegli, sve je čudno. Nešto o čemu smo maštali celo leto otkad smo se okupili. Nije bilo lako, pa je osećaj prelep", rekao je Pecarski za B92. 

Naši mladi košarkaši nisu podlegli pritisku pred 10.000 domaćih navijača. 

"Letonija je imala odličnu ekipu, ali najveća prednost im je bila što su igrali na domaćem terenu. Bilo je teško nositit se s tom energijom s kojom igraju. Ponosan sam na saigrače jer iako nikad nismo igrali u ovakvoj atmosferi nisu podlegi pritisku. Igrali smo svoju igru". 

Pecarski je bio MVP prvenstva, a posebno je impresivan bio u finalu sa 34 poena uz 13 skokova.

"To je sjajna stvar ali ništa od toga ne bi bilo da mi nismo osvojili. Moja igra ne bi imala takav značaj da nismo osvojili titulu i da ostali momci nisu odigrali na vrhunskom nivou. Borili smo se za titulu, a individualne nagrade dolaze same po sebi". 

On je bio član tima koji je i prošle godine osvojio U18 EP, imao je daleko manje zapaženu ulogu, ali nakon sezone u Partizanu postao je lider selekcije. 

"Značilo mi je dosta stekao sam iskustvo u seniorskoj konkurenciji i kada se spustim u juniore oseća se razlika. Velika je prednost što osećam i u odnosu na prvenstvo prošle godine. Mislim da će očekivati više, ja ću dati svoj maksimum da opravdam to i truditi se najviše što mogu da svaku šansu koju dobijem iskoristim". 

Sjajnim igrama u Letoniji Pecarski i njegovi saigrači su istakli kandidaturu za seniorsku reprezentaciju i poziv selektora Aleksandra Đorđevića. 

"Nije nas zvao selektor, još. Imamo 18 godina, još je rano za A selekciju. Naravno da kada osvojimo EP da je to znak da imamo potencijal za A tim, ali još je rano, tek treba da se dokazujemo u seniorima. A selekcija je, naravno, najveći cilj", zaključio je Pecarski u izjavi za B92.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar