Два питања у Лондону...

Да ли је Кепа права замена за Куртоу? И да ли Челси може да спусти цену од 80. 000. 000 евра? Плавци покушавају да реше долазак чувара мреже.

Фудбал 07.08.2018 | 15:45
Два питања у Лондону...
Одавно није била овако компликована ситуација на Стамфорд Бриџу у финишу летњег прелазног рока. Челси нема ни "главу ни реп", а све додатно компликује већ виђени одлазак Тибоа Куртое у Реал Мадрид.

Реалних опција нема много, готобо да нема ниједне, али ће Плавци ипак покушати да учине све како не би остали на Вилију Кабаљеру као првом чувару мреже. Ту су још и искусни Роберт Грин, односно млади Пољак Марсин Булка.

Челси је одмах питао за Јана Облака, али феноменални голман Атлетико Мадрида у уговору има откупну клаузулу од 100.000.000 евра. Као потенцијална појачања помињали су се Џордан Пикфорд и Џек Батленд, а најновије име је Кепа Аризабалага.

Талентовани Баск иза себе има већ две озбиљне сезоне у Примери, а сјајне партије награђене су и дебитантским наступом за Црвену фурију.

Ипак, проблем за Плавце представља Атлетик Билбао, који не жели да прода свог играча, па Челси може да купи Аризабалагу само уколико буде активирао клаузулу од 80.000.000 евра. Да ли та цена ипак може да буде коригована показаће се у наредним сатима.

Челси је овог лета купио само Саријевог миљеника Жоржиња за 57.000.000 евра, док се поред Куртое дуго причало о одласку Вилијана, као и Азара, али је изсвесно да ће они остати у клубу, што је значајно смирило атмосферу у клуб.

Сада је горуће питање на голманској позицији, па остаје да се види шта ће Плавци успети да учине по том питању, с обзиром да се прелазни рок на Острву завршава у четвратк у 18 часова по нашем времену.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар