Dva pitanja u Londonu...

Da li je Kepa prava zamena za Kurtou? I da li Čelsi može da spusti cenu od 80. 000. 000 evra? Plavci pokušavaju da reše dolazak čuvara mreže.

Fudbal 07.08.2018 | 15:45
Dva pitanja u Londonu...
Odavno nije bila ovako komplikovana situacija na Stamford Bridžu u finišu letnjeg prelaznog roka. Čelsi nema ni "glavu ni rep", a sve dodatno komplikuje već viđeni odlazak Tiboa Kurtoe u Real Madrid.

Realnih opcija nema mnogo, gotobo da nema nijedne, ali će Plavci ipak pokušati da učine sve kako ne bi ostali na Viliju Kabaljeru kao prvom čuvaru mreže. Tu su još i iskusni Robert Grin, odnosno mladi Poljak Marsin Bulka.

Čelsi je odmah pitao za Jana Oblaka, ali fenomenalni golman Atletiko Madrida u ugovoru ima otkupnu klauzulu od 100.000.000 evra. Kao potencijalna pojačanja pominjali su se Džordan Pikford i Džek Batlend, a najnovije ime je Kepa Arizabalaga.

Talentovani Bask iza sebe ima već dve ozbiljne sezone u Primeri, a sjajne partije nagrađene su i debitantskim nastupom za Crvenu furiju.

Ipak, problem za Plavce predstavlja Atletik Bilbao, koji ne želi da proda svog igrača, pa Čelsi može da kupi Arizabalagu samo ukoliko bude aktivirao klauzulu od 80.000.000 evra. Da li ta cena ipak može da bude korigovana pokazaće se u narednim satima.

Čelsi je ovog leta kupio samo Sarijevog miljenika Žoržinja za 57.000.000 evra, dok se pored Kurtoe dugo pričalo o odlasku Vilijana, kao i Azara, ali je izsvesno da će oni ostati u klubu, što je značajno smirilo atmosferu u klub.

Sada je goruće pitanje na golmanskoj poziciji, pa ostaje da se vidi šta će Plavci uspeti da učine po tom pitanju, s obzirom da se prelazni rok na Ostrvu završava u četvratk u 18 časova po našem vremenu.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar