Торонто: Ђоковић око 19х са Чунгом

Победника чека квалификант! Новак Ђоковић сазнао је име потенцијалног ривала у другом колу Роџерс купа – Питер Полански.

Тенис 07.08.2018 | 14:45
Торонто: Ђоковић око 19х са Чунгом
Канадски квалификант је у првој рунди савладао 52. играча света Метјуа Ебдена из Аустралије са 7:6, 6:4.

Да би се састао са Поланским Ђоковић прво мора да савлада Хјеона Чунга из Јужне Кореје, а њих двојица ће играти у уторак од 19 часова.

У уторак на Роџерс купу наступа и други српски представник у Торонту, Филип Крајиновић играће против Руса Карена Хачанова од 17 часова. 

Милош Раонић, Борна Ћорић, Пабло Карењо-Буста, Фернандо Вердаско, Данил Медведев пласирали су се између осталих у друго коло Роџерс купа. 

Раонић је био сигуран против Белгијанца Давида Гофана са 6:3, 6:4, док је Ћорић савладао Васека Поспишила 6:4, 6:3. Ћорић је тако заказао хрватски дерби у другом колу јер ће играти против земљака Марин Чилића. 

Још лакши посао имао је Карењо-Буста којем је Јошито Нишиока предао меч после првог сета који је изгубио 6:0. 

Вердаско је био убедљив против Петера Гојовчика 6:2, 6:2, док је Беноа Пер надиграо Џареда Доналдсона 6:3, 6.4 и изборио дуел са првим фаворитом Рафаелом Надалом. 

Медведев је победио Џека Сока у три сета 6:3, 3:6, 6:3, док је Пјер-Иг Ербер преокренуо против Алберта Рамос-Вињоласа на 4:6, 6:3, 6:4 

Изненађење дана приредио је Американац Бредли Клан који је избацио ветерана Давида Ферера са 7:6, 6:4. Клан ће у другој рунди играти са другим носиоцем Александром Зверевом.

Роџерс куп, И коло:

Доналдсон – Пер 3:6, 3:6
Полански – Ебден 7:6, 6:4
Сугита – Ивашка 2:6, 3:6
Гојовчик – Вердаско 2:6, 2:6
Соуса – Фучович 4:6, 6:7
Рамос-Вињолас – Ербер 6:4, 3:6, 4:6
Сок – Медведев 3:6, 6:3, 3:6
Клан – Ферер 7:6, 6:4
Карењо-Буста – Нишиока 6:0 предаја Нишиока
Раонић – Гофан 6:3, 6:5
Шварцман – Едмунд 6:1, 6:2
Поспишил – Ћорић 4:6, 3:6

Мастерс у Торонту (тврда подлога, 5.315.025 $) јуче је отворио капије за мечеве главног жреба и међу првима је на Централни терен истрчао Новак Ђоковић. Тазе освајач Вимблдона је у пару са човеком којег је управо победио у финалу највећег тениског турнира на свету, Кевином Андерсоном добио меч првог кола против младог канадског дубла Шаповалов - Елисијем и тако се у добром расположењу вратио "послу", то јест победама.

А данас је пред њим меч првог кола сингла који би могао бити веома "проблематичан". Пред њега излази Хјеон Чунг, момак који му је нанео веома болан пораз на овогодишњем издању Аустралијан опена изједначивши тако на 1-1 у међусобним сусретима. Сада је пак друга прича... Новак се вратио, мада не потпуно иако је освојио 13. гренд слем трофеј у каријери, те верујемо да сада жели да сломи дух младом ривалу из Јужне Кореје и тако му утера страх у кости за будуће обрачуне. Да му покаже ко је газда, па верујемо да је веома мотивисан да се освети. Овај меч не би требало да почне пре 19 часова по средњеевропском времену.

Пре њих на Централни терен у Торонту очекујемо велики спектакл пошто ће се борити Стен Вавринка и Ник Кирјос. Вишеструки гренд слем шампион и момак од којег се очекује да кад-тад добије исти придев састају се пети пут, а тренутно је егал. Истина, последњи пут су укрстили рекете још пре две године. Веома је тешко овде одредити фаворити, јер обојица нису у добој форми - Вавринка је тражи након операција колена, а Аустралијанац се мучи са разним проблемима.

Један од њих је луда глава, која га, чини се све скупље кошта. Момак од којег се много очекује не успева да успостави ауторитет те би лако могло да се деси да не постане то што обећава. А ми овде свакако очекујемо велику борбу и да напоменемо да се можемо надати и којем тај-брејку.

Други рекет Србије, Филип Крајиновић такође данас, али од 17 часова отвара мастерс у Торонту против веома незгодног противника. У питању је млади Рус Карен Хачанов. Биће то други сусрет 30. и 38. играча света, а први и то веома тесан, мада у два сета одиграли су пре две године у осмини финала челенџера у шведском Јенчепингу. И сада очекујемо велику борбу у којој ће фаворит ипак бити Московљанин који је у бољој форми.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар