Toronto: Đoković oko 19h sa Čungom

Pobednika čeka kvalifikant! Novak Đoković saznao je ime potencijalnog rivala u drugom kolu Rodžers kupa – Piter Polanski.

Tenis 07.08.2018 | 14:45
Toronto: Đoković oko 19h sa Čungom
Kanadski kvalifikant je u prvoj rundi savladao 52. igrača sveta Metjua Ebdena iz Australije sa 7:6, 6:4.

Da bi se sastao sa Polanskim Đoković prvo mora da savlada Hjeona Čunga iz Južne Koreje, a njih dvojica će igrati u utorak od 19 časova.

U utorak na Rodžers kupu nastupa i drugi srpski predstavnik u Torontu, Filip Krajinović igraće protiv Rusa Karena Hačanova od 17 časova. 

Miloš Raonić, Borna Ćorić, Pablo Karenjo-Busta, Fernando Verdasko, Danil Medvedev plasirali su se između ostalih u drugo kolo Rodžers kupa. 

Raonić je bio siguran protiv Belgijanca Davida Gofana sa 6:3, 6:4, dok je Ćorić savladao Vaseka Pospišila 6:4, 6:3. Ćorić je tako zakazao hrvatski derbi u drugom kolu jer će igrati protiv zemljaka Marin Čilića. 

Još lakši posao imao je Karenjo-Busta kojem je Jošito Nišioka predao meč posle prvog seta koji je izgubio 6:0. 

Verdasko je bio ubedljiv protiv Petera Gojovčika 6:2, 6:2, dok je Benoa Per nadigrao Džareda Donaldsona 6:3, 6.4 i izborio duel sa prvim favoritom Rafaelom Nadalom. 

Medvedev je pobedio Džeka Soka u tri seta 6:3, 3:6, 6:3, dok je Pjer-Ig Erber preokrenuo protiv Alberta Ramos-Vinjolasa na 4:6, 6:3, 6:4 

Iznenađenje dana priredio je Amerikanac Bredli Klan koji je izbacio veterana Davida Ferera sa 7:6, 6:4. Klan će u drugoj rundi igrati sa drugim nosiocem Aleksandrom Zverevom.

Rodžers kup, I kolo:

Donaldson – Per 3:6, 3:6
Polanski – Ebden 7:6, 6:4
Sugita – Ivaška 2:6, 3:6
Gojovčik – Verdasko 2:6, 2:6
Sousa – Fučovič 4:6, 6:7
Ramos-Vinjolas – Erber 6:4, 3:6, 4:6
Sok – Medvedev 3:6, 6:3, 3:6
Klan – Ferer 7:6, 6:4
Karenjo-Busta – Nišioka 6:0 predaja Nišioka
Raonić – Gofan 6:3, 6:5
Švarcman – Edmund 6:1, 6:2
Pospišil – Ćorić 4:6, 3:6

Masters u Torontu (tvrda podloga, 5.315.025 $) juče je otvorio kapije za mečeve glavnog žreba i među prvima je na Centralni teren istrčao Novak Đoković. Taze osvajač Vimbldona je u paru sa čovekom kojeg je upravo pobedio u finalu najvećeg teniskog turnira na svetu, Kevinom Andersonom dobio meč prvog kola protiv mladog kanadskog dubla Šapovalov - Elisijem i tako se u dobrom raspoloženju vratio "poslu", to jest pobedama.

A danas je pred njim meč prvog kola singla koji bi mogao biti veoma "problematičan". Pred njega izlazi Hjeon Čung, momak koji mu je naneo veoma bolan poraz na ovogodišnjem izdanju Australijan opena izjednačivši tako na 1-1 u međusobnim susretima. Sada je pak druga priča... Novak se vratio, mada ne potpuno iako je osvojio 13. grend slem trofej u karijeri, te verujemo da sada želi da slomi duh mladom rivalu iz Južne Koreje i tako mu utera strah u kosti za buduće obračune. Da mu pokaže ko je gazda, pa verujemo da je veoma motivisan da se osveti. Ovaj meč ne bi trebalo da počne pre 19 časova po srednjeevropskom vremenu.

Pre njih na Centralni teren u Torontu očekujemo veliki spektakl pošto će se boriti Sten Vavrinka i Nik Kirjos. Višestruki grend slem šampion i momak od kojeg se očekuje da kad-tad dobije isti pridev sastaju se peti put, a trenutno je egal. Istina, poslednji put su ukrstili rekete još pre dve godine. Veoma je teško ovde odrediti favoriti, jer obojica nisu u doboj formi - Vavrinka je traži nakon operacija kolena, a Australijanac se muči sa raznim problemima.

Jedan od njih je luda glava, koja ga, čini se sve skuplje košta. Momak od kojeg se mnogo očekuje ne uspeva da uspostavi autoritet te bi lako moglo da se desi da ne postane to što obećava. A mi ovde svakako očekujemo veliku borbu i da napomenemo da se možemo nadati i kojem taj-brejku.

Drugi reket Srbije, Filip Krajinović takođe danas, ali od 17 časova otvara masters u Torontu protiv veoma nezgodnog protivnika. U pitanju je mladi Rus Karen Hačanov. Biće to drugi susret 30. i 38. igrača sveta, a prvi i to veoma tesan, mada u dva seta odigrali su pre dve godine u osmini finala čelendžera u švedskom Jenčepingu. I sada očekujemo veliku borbu u kojoj će favorit ipak biti Moskovljanin koji je u boljoj formi.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar