ПСЖ у акцији „Лијеви бек“...!

Тухелу се свиђа Родригез, у игри још двојица из Бундеслиге! По један из Дортмунда и Бајера.

Фудбал 08.08.2018 | 00:00
ПСЖ у акцији „Лијеви бек“...!
Преломио је изгледа Томас Тухел да задржи Анхела ди Марију на Парку принчева после лета, а исто тако није одустао од идеје да екипу појача на једној од три дефицитарне позиције - на левом беку. 

После одласка Јурија Берчичеа у Билбао за 25.000.000 евра ПСЖ је остао само са непоузданим Лејваном Курзавом на левом беку, што Тухелу није довољно да мирно уђе у предстојећу сезону. Прва Тухелова жеља био је Алекс Сандро из Јувентуса, али како га Стара дама не пушта за мање од 60.000.000 евра, ПСЖ све више одустаје од те идеје и окреће се потенцијалним алтернативама. А то су, јавља француска телевизија ТФ1, пре свега Рикардо Родригез из Милана, а онда и двојац из Бундеслиге: Вендел - Рафаел Гереиро. 

Како се истиче, ПСЖ је већ ступио у званичне контакте с управом милана за швајцарског репрезентативца и својевремено једног од најтраженијих левих бекова на свету, који је прошлог лета стигао у Милано за 18.000.000 евра. Ипак, ПСЖ је наишао на тврдог преговарача који, бар засад, није спреман ни да разговара о обештећењу за Родригеза. У Милану су се мало консолидовали редови после доласка америчког инвестиционог фонда Елиот, па су сада одласци најважнијих играча заустављени. 

Ипак, ПСЖ не планира да одустане тек тако, јер је Родригез виђена као неко ко се савршено уклапа у Тухелове планове. У случају да, ипак, не буде помака у разговорима са Миланом, ПСЖ ће се окренути једној од две мете из Бундеслиге.

Вендел је већ четири године у Бундеслиги и у Бајеру је израстао у једног од најбољих играча на својој позицији у такмичењу. Врло је занимљив играч, а Тухел га памти из Немачке. Ако Родригез не буде био доступан и ако се ситуација са Алексом Сандром не промени – он је следећа мета. Бајер ће, ипак, покушати да извуче максимум из ове ситуације и неће се лако одрећи свог бека, мада би понуда од бар 35.000.000 евра могла да задовољи клупске апетите. На крају, Тухел ће покушати да ангажује Рафаела Гереира из Дортмунда, где га је сам и довео из Лоријана 2016. године. Гереиро је прошао дугачак пут, али је Тухелу био један од миљеника. Сада остаје отворено питање - кога ће ПСЖ узети. 

Некога морају, што пре, како би се кренуло по још једног штопера и евентуално играча из срца везног реда...

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар