PSŽ u akciji „Lijevi bek“...!

Tuhelu se sviđa Rodrigez, u igri još dvojica iz Bundeslige! Po jedan iz Dortmunda i Bajera.

Fudbal 08.08.2018 | 00:00
PSŽ u akciji „Lijevi bek“...!
Prelomio je izgleda Tomas Tuhel da zadrži Anhela di Mariju na Parku prinčeva posle leta, a isto tako nije odustao od ideje da ekipu pojača na jednoj od tri deficitarne pozicije - na levom beku. 

Posle odlaska Jurija Berčičea u Bilbao za 25.000.000 evra PSŽ je ostao samo sa nepouzdanim Lejvanom Kurzavom na levom beku, što Tuhelu nije dovoljno da mirno uđe u predstojeću sezonu. Prva Tuhelova želja bio je Aleks Sandro iz Juventusa, ali kako ga Stara dama ne pušta za manje od 60.000.000 evra, PSŽ sve više odustaje od te ideje i okreće se potencijalnim alternativama. A to su, javlja francuska televizija TF1, pre svega Rikardo Rodrigez iz Milana, a onda i dvojac iz Bundeslige: Vendel - Rafael Gereiro. 

Kako se ističe, PSŽ je već stupio u zvanične kontakte s upravom milana za švajcarskog reprezentativca i svojevremeno jednog od najtraženijih levih bekova na svetu, koji je prošlog leta stigao u Milano za 18.000.000 evra. Ipak, PSŽ je naišao na tvrdog pregovarača koji, bar zasad, nije spreman ni da razgovara o obeštećenju za Rodrigeza. U Milanu su se malo konsolidovali redovi posle dolaska američkog investicionog fonda Eliot, pa su sada odlasci najvažnijih igrača zaustavljeni. 

Ipak, PSŽ ne planira da odustane tek tako, jer je Rodrigez viđena kao neko ko se savršeno uklapa u Tuhelove planove. U slučaju da, ipak, ne bude pomaka u razgovorima sa Milanom, PSŽ će se okrenuti jednoj od dve mete iz Bundeslige.

Vendel je već četiri godine u Bundesligi i u Bajeru je izrastao u jednog od najboljih igrača na svojoj poziciji u takmičenju. Vrlo je zanimljiv igrač, a Tuhel ga pamti iz Nemačke. Ako Rodrigez ne bude bio dostupan i ako se situacija sa Aleksom Sandrom ne promeni – on je sledeća meta. Bajer će, ipak, pokušati da izvuče maksimum iz ove situacije i neće se lako odreći svog beka, mada bi ponuda od bar 35.000.000 evra mogla da zadovolji klupske apetite. Na kraju, Tuhel će pokušati da angažuje Rafaela Gereira iz Dortmunda, gde ga je sam i doveo iz Lorijana 2016. godine. Gereiro je prošao dugačak put, ali je Tuhelu bio jedan od miljenika. Sada ostaje otvoreno pitanje - koga će PSŽ uzeti. 

Nekoga moraju, što pre, kako bi se krenulo po još jednog štopera i eventualno igrača iz srca veznog reda...

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar