Хистерија на Стамфорд Бриџу!

Ко уместо Куртое? Роман плаћа 100. 000. 000 евра за Облака, Сари би Пикфорда, а директори Батленда! Сад се сетили. . .

Фудбал 06.08.2018 | 21:15
Хистерија на Стамфорд Бриџу!
Трансфер Тиба Куртое је само питање тренутка, а на Стамфорд Бриџу већ су се огласили аларми јер је Белгијанац наводно већ напустио Лондон, иако од клуба није добио дозволу за тако нешто. Паралелно с овим проблемом, у Челсију су, изгледа, тек сад схватили да морају да нађу замену уколико би Куртоа заиста отишао. Као да су се у врху Челсија заиста држали за сламку наде да би Куртоа могао да се предомисли и остане, упркос свим наговештајима и притисцима из Мадрида и његовог агента.

Челси се са белгијским чуваром мреже налази у својеврсној дежа-ви ситуацији. Наиме, белгијски новинар Кристоф Теро присетио се како је Куртоа избоксовао трансфер у Челси из Андерлехта пре седам година. Тада је, баш као и сада, напустио клуб без дозволе, па је пропустио пријатељску утакмицу против Лиона и отворени дан за навијаче! Готово као игра судбине, Куртоа ради исту ствар Челсију, који у уторак игра утакмицу против Лиона у Међународном купу шампиона! Готово нестварно...

Због тога је сада Челси у стању хистерије. Три дана пре краја прелазног рока Маурицио Сари на располагању има Вилија Кабаљера, Роберта Грина и Марсина Булку. За клуб који је годинама био препознатљив по голманима врхунске класе (пре Куртое био је Петр Чех готово деценију и по) то је заиста неозбиљно. Сада у Челсију немају много времена за губљење и морају да реагују како треба. Алисон Бекер је изгубљен случај, Ђиђо Донарума је постао недоступан после доласка америчке инвестиционе куће Елиот у Милан, а три могућности су Јан Облак, Џордан Пикфорд и Џек Батленд.

Шта сада? Каталонски Мундо Депортиво под вињетом "ексклузивно" јавља да је Роман Абрамович лично кренуо у акцију куповине Јана Облака од Атлетико Мадрида и то директним активирањем откупне клаузуле од 100.000.000 евра, што значи да бисмо ускоро могли да добијемо апсолутно најскупљег голмана свих времена! 

Додуше, сваку причу из Каталоније која има везе са мадридским клубовима треба узети с посебном резервом, јер увек постоји шанса да је у питању директно „боцкање“ ривала. Истина, вест јавља искусни новинар Енрике Ортего, иначе дописник Мунда из Мадрида. Он најављује да ће Челси исплатити клаузулу у наредна 24 часа! Ако се то заиста догоди, очекујте од Челсија чуда до краја прелазног рока, који се у Енглеској затвара у четвртак у 18 часова.

Челси и даље није одустао од енглеског броја један Џордана Пикфорда, који би на папиру био идеална опција за Плавце. Такође, Маурицио Сари га жели у клубу, мада је његова прва идеја била куповина Алисона. Не само што је домаћи играч, већ цена од 65.000.000 евра оставља простор за клуб да уложи у још неко појачање. Мада, Ортего уверава да ће Абрамович ићи на све или ништа и пазарити Облака.

Истина, Евертон се и даље нада да ће Пикфорд прихватити озбиљно појачане услове новог уговора и да ће се заклети на дугорочни останак на Гудисону. О томе се преговара данима уназад.

На крају, Скај Спорт је такође изашао у јавност с ексклузивном информацијом да је Челсијев директорски борд већ започео преговоре са Стоуком за Џека Батленда. Стоук је, наводно, спреман да пусти Батленда за 35.000.000 евра, али је из клуба стигла и порука Челсију да се брзо одлучи и да ће сваки сат чекања додатно коштати. Ни Стоук неће имати много времена да реши питање голмана уколико би Батленд отишао, а то значи да би посао могао и морао да буде завршен у наредном дану.

Клуб из Западног Лондона се дуго није нашао у оваквој ситуацији. Нити се зна шта ће бити с најбољим играчем Еденом Азаром, нити изгледа има идеју шта би с голманом. Додуше, није да нас Челси и ранијих година није шокирао са лудим потезима у последњи час...

Будите сигурни да ће вести о Челсију бити небројано до краја прелазног рока. Тек је сада почело озбиљно да се закувава. 

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар