Histerija na Stamford Bridžu!

Ko umesto Kurtoe? Roman plaća 100. 000. 000 evra za Oblaka, Sari bi Pikforda, a direktori Batlenda! Sad se setili. . .

Fudbal 06.08.2018 | 21:15
Histerija na Stamford Bridžu!
Transfer Tiba Kurtoe je samo pitanje trenutka, a na Stamford Bridžu već su se oglasili alarmi jer je Belgijanac navodno već napustio London, iako od kluba nije dobio dozvolu za tako nešto. Paralelno s ovim problemom, u Čelsiju su, izgleda, tek sad shvatili da moraju da nađu zamenu ukoliko bi Kurtoa zaista otišao. Kao da su se u vrhu Čelsija zaista držali za slamku nade da bi Kurtoa mogao da se predomisli i ostane, uprkos svim nagoveštajima i pritiscima iz Madrida i njegovog agenta.

Čelsi se sa belgijskim čuvarom mreže nalazi u svojevrsnoj deža-vi situaciji. Naime, belgijski novinar Kristof Tero prisetio se kako je Kurtoa izboksovao transfer u Čelsi iz Anderlehta pre sedam godina. Tada je, baš kao i sada, napustio klub bez dozvole, pa je propustio prijateljsku utakmicu protiv Liona i otvoreni dan za navijače! Gotovo kao igra sudbine, Kurtoa radi istu stvar Čelsiju, koji u utorak igra utakmicu protiv Liona u Međunarodnom kupu šampiona! Gotovo nestvarno...

Zbog toga je sada Čelsi u stanju histerije. Tri dana pre kraja prelaznog roka Mauricio Sari na raspolaganju ima Vilija Kabaljera, Roberta Grina i Marsina Bulku. Za klub koji je godinama bio prepoznatljiv po golmanima vrhunske klase (pre Kurtoe bio je Petr Čeh gotovo deceniju i po) to je zaista neozbiljno. Sada u Čelsiju nemaju mnogo vremena za gubljenje i moraju da reaguju kako treba. Alison Beker je izgubljen slučaj, Điđo Donaruma je postao nedostupan posle dolaska američke investicione kuće Eliot u Milan, a tri mogućnosti su Jan Oblak, Džordan Pikford i Džek Batlend.

Šta sada? Katalonski Mundo Deportivo pod vinjetom "ekskluzivno" javlja da je Roman Abramovič lično krenuo u akciju kupovine Jana Oblaka od Atletiko Madrida i to direktnim aktiviranjem otkupne klauzule od 100.000.000 evra, što znači da bismo uskoro mogli da dobijemo apsolutno najskupljeg golmana svih vremena! 

Doduše, svaku priču iz Katalonije koja ima veze sa madridskim klubovima treba uzeti s posebnom rezervom, jer uvek postoji šansa da je u pitanju direktno „bockanje“ rivala. Istina, vest javlja iskusni novinar Enrike Ortego, inače dopisnik Munda iz Madrida. On najavljuje da će Čelsi isplatiti klauzulu u naredna 24 časa! Ako se to zaista dogodi, očekujte od Čelsija čuda do kraja prelaznog roka, koji se u Engleskoj zatvara u četvrtak u 18 časova.

Čelsi i dalje nije odustao od engleskog broja jedan Džordana Pikforda, koji bi na papiru bio idealna opcija za Plavce. Takođe, Mauricio Sari ga želi u klubu, mada je njegova prva ideja bila kupovina Alisona. Ne samo što je domaći igrač, već cena od 65.000.000 evra ostavlja prostor za klub da uloži u još neko pojačanje. Mada, Ortego uverava da će Abramovič ići na sve ili ništa i pazariti Oblaka.

Istina, Everton se i dalje nada da će Pikford prihvatiti ozbiljno pojačane uslove novog ugovora i da će se zakleti na dugoročni ostanak na Gudisonu. O tome se pregovara danima unazad.

Na kraju, Skaj Sport je takođe izašao u javnost s ekskluzivnom informacijom da je Čelsijev direktorski bord već započeo pregovore sa Stoukom za Džeka Batlenda. Stouk je, navodno, spreman da pusti Batlenda za 35.000.000 evra, ali je iz kluba stigla i poruka Čelsiju da se brzo odluči i da će svaki sat čekanja dodatno koštati. Ni Stouk neće imati mnogo vremena da reši pitanje golmana ukoliko bi Batlend otišao, a to znači da bi posao mogao i morao da bude završen u narednom danu.

Klub iz Zapadnog Londona se dugo nije našao u ovakvoj situaciji. Niti se zna šta će biti s najboljim igračem Edenom Azarom, niti izgleda ima ideju šta bi s golmanom. Doduše, nije da nas Čelsi i ranijih godina nije šokirao sa ludim potezima u poslednji čas...

Budite sigurni da će vesti o Čelsiju biti nebrojano do kraja prelaznog roka. Tek je sada počelo ozbiljno da se zakuvava. 

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar