Подстицај фирмама Српске за извоз

Предсједник СДС Вукота Говедарица данашњи боравак у Билећи искористио је да посјети и Фирму „Билкон" истакавши да је  то још један примјер да предузећа из Српске могу успјешно радити за европска тржишта.

Република Српска 06.08.2018 | 19:32
Подстицај фирмама Српске за извоз
„Непосредно поред ове фирме налази се фамозно предузеће „Никола Тесла" које је успјело да 12 милиона КМ средстава уништи и да дође у позицију да радници преживљавају. А са друге стране имамо „Билкон" који  без улагања државе и било какве помоћи показује како може да успјешно производи и да буде присутан на иностраном тржишту", рекао је новинарима Говедарица.

Он је нагласио да Република Српска треба да помаже привредне пројекте и то пројекте који ће да опстану и од које ће друштво у Српској имати користи.

„Мој правац дјеловања као будућег предсједника Републике Српске је помоћ привреди у правцу нових капацитета који отварају нова радна мјеста која су потребна нашем друштву у Српској", истакао је Говедарица.



Сувласник фирме „Билкон" Гојко Вуковић рекао је да се ова фирма бави производњом специјалне заштитне одјеће и запошљава око 100 радника углавном женске радне снаге.

„Задовољство нам је данас јер смо угостили министра Шаровића и Вукоту Говедарицу обзиром да нисмо имали пажње од руководства наше локалне заједнице, ниједном нису дошли код нас", рекао је Вуковић.

Он је напоменуо да  „Билкон" већ  пету годину, на принципу лон-послова, искључиво ради за познатог купца, њемачки "Штил".

„Производња је кренула на половним машинама, а временом су линије попуњене новом недостајућом опремом", казао је он.

(БН)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Дире Страитс

06.08.2018 18:07

Ви сада на мене пљујте и критикујте ме, али морам констатовати да господин Говедарица /као и г-дин Додик/ не зна које су његове надлежности прописане Уставом РС. Предсједник РС нема ништа са привредом.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зељко Бањалука

07.08.2018 05:46

Засто коментарисес одлазецег предсједника у позитивном свјетлу овде ти је доказ колики је лоповлук у дрзави ови исисали-покрали милионе и фирма пропада што је нормално!Долазећи предсједник то јавно објевљује јер РТРС крије истину и неда овкве компарације.По РТРС Бисерка је укрстила пчелу и краву ,ми имамо мед и млијеко милина,нигдје се не краде и неубија! ПРАВДА ЗА ДАВИДА!

Name

слобода

07.08.2018 08:14

Нисам страначки обојен и немам неко мишљење ни о једном кандидату али ме живо занима да ли ће вукота ако дође на власт да стварно улаже у привреду Републике Српске или ће као додик да настави погубну сарадњу са ММФ-ом?! Ако настави да нас задужује онда је исти као додик и не видим никакву разлику између њих двојице,јер задуживање и продаја природних ресурса и ово преосталих предузећа (ако их уопште има) је кључ свих проблема! Коме то није јасно онда је благо речено глуп,и ако се са тим настави не поможе нама ни свети Петар а камо ли вукота,додик,Марко,јанко...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре слобода

07.08.2018 12:44

Теско це то све бити, ако Говедарица побједи, требат це му пуно снаге и рада да све лоповлуке исправи. Треба се надати, али није он једини који о свему одлуцује.У сваком слуцају сам за Говедарицу. Треба му дати сансу, не мозе бити горе, него сто је сада.