Podsticaj firmama Srpske za izvoz

Predsjednik SDS Vukota Govedarica današnji boravak u Bileći iskoristio je da posjeti i Firmu „Bilkon" istakavši da je  to još jedan primjer da preduzeća iz Srpske mogu uspješno raditi za evropska tržišta.

Republika Srpska 06.08.2018 | 19:32
Podsticaj firmama Srpske za izvoz
„Neposredno pored ove firme nalazi se famozno preduzeće „Nikola Tesla" koje je uspjelo da 12 miliona KM sredstava uništi i da dođe u poziciju da radnici preživljavaju. A sa druge strane imamo „Bilkon" koji  bez ulaganja države i bilo kakve pomoći pokazuje kako može da uspješno proizvodi i da bude prisutan na inostranom tržištu", rekao je novinarima Govedarica.

On je naglasio da Republika Srpska treba da pomaže privredne projekte i to projekte koji će da opstanu i od koje će društvo u Srpskoj imati koristi.

„Moj pravac djelovanja kao budućeg predsjednika Republike Srpske je pomoć privredi u pravcu novih kapaciteta koji otvaraju nova radna mjesta koja su potrebna našem društvu u Srpskoj", istakao je Govedarica.



Suvlasnik firme „Bilkon" Gojko Vuković rekao je da se ova firma bavi proizvodnjom specijalne zaštitne odjeće i zapošljava oko 100 radnika uglavnom ženske radne snage.

„Zadovoljstvo nam je danas jer smo ugostili ministra Šarovića i Vukotu Govedaricu obzirom da nismo imali pažnje od rukovodstva naše lokalne zajednice, nijednom nisu došli kod nas", rekao je Vuković.

On je napomenuo da  „Bilkon" već  petu godinu, na principu lon-poslova, isključivo radi za poznatog kupca, njemački "Štil".

„Proizvodnja je krenula na polovnim mašinama, a vremenom su linije popunjene novom nedostajućom opremom", kazao je on.

(BN)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Dire Straits

06.08.2018 18:07

Vi sada na mene pljujte i kritikujte me, ali moram konstatovati da gospodin Govedarica /kao i g-din Dodik/ ne zna koje su njegove nadležnosti propisane Ustavom RS. Predsjednik RS nema ništa sa privredom.

ODGOVORITE
Name

Zeljko Banjaluka

07.08.2018 05:46

Zasto komentarises odlazeceg predsjednika u pozitivnom svjetlu ovde ti je dokaz koliki je lopovluk u drzavi ovi isisali-pokrali milione i firma propada što je normalno!Dolazeći predsjednik to javno objevljuje jer RTRS krije istinu i neda ovkve komparacije.Po RTRS Biserka je ukrstila pčelu i kravu ,mi imamo med i mlijeko milina,nigdje se ne krade i neubija! PRAVDA ZA DAVIDA!

Name

слобода

07.08.2018 08:14

Нисам страначки обојен и немам неко мишљење ни о једном кандидату али ме живо занима да ли ће вукота ако дође на власт да стварно улаже у привреду Републике Српске или ће као додик да настави погубну сарадњу са ММФ-ом?! Ако настави да нас задужује онда је исти као додик и не видим никакву разлику између њих двојице,јер задуживање и продаја природних ресурса и ово преосталих предузећа (ако их уопште има) је кључ свих проблема! Коме то није јасно онда је благо речено глуп,и ако се са тим настави не поможе нама ни свети Петар а камо ли вукота,додик,Марко,јанко...

ODGOVORITE
Name

Re sloboda

07.08.2018 12:44

Tesko ce to sve biti, ako Govedarica pobjedi, trebat ce mu puno snage i rada da sve lopovluke ispravi. Treba se nadati, ali nije on jedini koji o svemu odlucuje.U svakom slucaju sam za Govedaricu. Treba mu dati sansu, ne moze biti gore, nego sto je sada.