Трамп потписао: Санкције Ирану

Председник САД Доналд Трамп потписао је указ којим су Ирану поново уведене бројне санкције.

Свијет 06.08.2018 | 18:28
Трамп потписао: Санкције Ирану
Он је то учинио три месеца пошто се Вашингтон повукао из нуклеарног споразума с Техераном.

Трамп је казао да је америчка политика да се на Иран изврши "максимални економски притисак".

Председник САД је у данашњој изјави поновио став да је нуклеарни споразум из 2015, према којем је Иран ограничио нуклеарни програм у замену за укидање санкција, "ужасан, једнострани споразум", и према његовим речима, оставио је иранској влади могућност да финансира сукобе на Блиском истоку.

Он је навео да САД позивају све земље да "јасно ставе до знања да се ирански режим суочава са избором: или да промени своје претеће, дестабилизујуће понашање и реинтегрише се у глобалну економију или да настави путем економске изолације".

Трамп је упозорио да према новом режиму санкција сви који не прекину своје везе с иранском економијом "ризикују тешке последице".

Нешто раније је извор из америчке владе рекао да САД "нису посебно забринуте" због европских мера за заштиту европских фирми од санкција Ирану.

Извор: Бета

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Трамп

06.08.2018 18:05

Много смо јаки! Шта значи када си власник долара и технологије на свијету, можеш како хоћеш и битно је свима да су добри са тобом а остали испадају тако смијешни. Са једне стране Америка а са друге остатак свијета и они опет диктирају своје.

ОДГОВОРИТЕ