Да ли је овакав Челси уопште кандидат за ЛШ?

Проблем на голу, проблем у одбрани, проблем у нападу. . .  Маурицио Сари у проблему!

Фудбал 07.08.2018 | 23:30
Да ли је овакав Челси уопште кандидат за ЛШ?
Манчестер Сити му је у борби за Комјунити шилд показао колико је далеко. Ливерпул би после обарања рекорда у прелазном року морао да буде озбиљан конкурент за титулу. Манчестер јунајтед је увек при врху, без обзира на то што Жозе Мурињо није задовољан. Тотенхем је јединствен случај: у нову сезону улази са апсолутно истим снагама и очекује се да буде још бољи.

А Челси? Челси у овом тренутку не изгледа као реалан кандидат за титулу првака Премијер лиге. Штавише, навијачи се бар тренутно питају имају ли Плавци какве шансе да нападну и неко од прва четири места и пласман у Лигу шампиона?

Чини се да је Антонио Конте ипак био у праву када је кукао и тражио од управе новац за појачања. Маурицио Сари наследио је још гору ситуацију, па је Челси данас једна од главних тема у многим острвским медијима. Анализирају се околност и рашчлањују проблеми. Не мањка их. Кренимо редом.

ТИБО КУРТОА

И Еден Азар је био расположен за трансфер у Реал, али Тибо Куртоа баш инсистира на селидби у Мадрид где му живи и породица. Чини се да су га Плавци завлачили обећањима да ће га пустити да оде чим пронађу замену. Јер чини се да је нису баш ни тражили. Маурицио Сари је рекао да жели само играче који су силно мотивисани, питање је какав ће Куртоа бити ако разочаран уђе у последњу годину уговора. Вили Кабаљеро једноставно није тај калибар. А почетак сезоне је “иза ћошка“.

АЛВАРО МОРАТА

Поименце други највећи проблем. И зато што Алваро Мората већ месецима не успева да се наметне као штопер који гарантује голове. Цело лето се Сари надао да ће му клуб запаковати Гонзала Игуаина, који је под Маурицијевим вођством у Наполију постигао 36 голова на 35 утакмица. Међутим, Аргентинац је изабрао Милан, Сари је остао кратких рукава. Последњих дана се чак ни не шушка о нападачима које би Плавци могли да доведу. Још се нису опоравили од Контеовесвађе са Дијегом Костом. Миши Батшуаји је полусезону провео на позајмици у Дортмунду, Оливије Жиру је за полусезону постигао три гола.

ОДБРАНА И НОВ СИСТЕМ

Није до Сарија, сваком би треберу требало одређено време да наметне своју филозофију фудбала, а посебно када је она тако сложена као код дојучерашњег Наполијевог шефа. Притом, Челси је код Антонија Контеа играо са тројицом позади, Сари форсира систем 4-3-3. Против Ситија, тандем Антонио Ридигер – Давид Луиз није изгледао тако убедљиво, мада је Бразилац оптимиста.

“Освојио сам 17 трофеја у каријери, само два кад смо играли са тројицом у вези“, хвали се Бразилац. Није нас уверио. Јурио је шампион из 2017. Матију Калдару и Данијелеа Руганија, на крају је овај први отишао у Милан, док је овај други наводно одбио позив из Лондона.

ВИШАК

Неколико играча се у протеклим годинама није прославило на Стамфорду. Тијемуе Бакајоко рецимо. Судећи по припремним мечевима, Дани Дринквотер ће имати предност. Давид Луиз не иде, али питање је шта ће бити са Геријем Кејхилом. Рубен Лофтус Чик је имао врло добру сезону у Кристал Паласу, али против Ситија није био ни на клупи. Гомилање незадовољних играча никада није добро решење. Мораће Челси нешто и да прода или позајми. А мало је времена. Три дана до краја прелазног рока.

Наравно, не треба журити са закључцима. Све би ово могло драстично да се промени у наредним данима. Еден Азар и Н’Голо Канте тек треба да се врате у прави ритам, 17-годишњи Калум Хадсон Одои је оставио одличан утисак на припремама. Само што све то тражи време. А у Челсију су ретко били стрпљиви.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар