Da li je ovakav Čelsi uopšte kandidat za LŠ?

Problem na golu, problem u odbrani, problem u napadu. . .  Mauricio Sari u problemu!

Fudbal 07.08.2018 | 23:30
Da li je ovakav Čelsi uopšte kandidat za LŠ?
Mančester Siti mu je u borbi za Komjuniti šild pokazao koliko je daleko. Liverpul bi posle obaranja rekorda u prelaznom roku morao da bude ozbiljan konkurent za titulu. Mančester junajted je uvek pri vrhu, bez obzira na to što Žoze Murinjo nije zadovoljan. Totenhem je jedinstven slučaj: u novu sezonu ulazi sa apsolutno istim snagama i očekuje se da bude još bolji.

A Čelsi? Čelsi u ovom trenutku ne izgleda kao realan kandidat za titulu prvaka Premijer lige. Štaviše, navijači se bar trenutno pitaju imaju li Plavci kakve šanse da napadnu i neko od prva četiri mesta i plasman u Ligu šampiona?

Čini se da je Antonio Konte ipak bio u pravu kada je kukao i tražio od uprave novac za pojačanja. Mauricio Sari nasledio je još goru situaciju, pa je Čelsi danas jedna od glavnih tema u mnogim ostrvskim medijima. Analiziraju se okolnost i raščlanjuju problemi. Ne manjka ih. Krenimo redom.

TIBO KURTOA

I Eden Azar je bio raspoložen za transfer u Real, ali Tibo Kurtoa baš insistira na selidbi u Madrid gde mu živi i porodica. Čini se da su ga Plavci zavlačili obećanjima da će ga pustiti da ode čim pronađu zamenu. Jer čini se da je nisu baš ni tražili. Mauricio Sari je rekao da želi samo igrače koji su silno motivisani, pitanje je kakav će Kurtoa biti ako razočaran uđe u poslednju godinu ugovora. Vili Kabaljero jednostavno nije taj kalibar. A početak sezone je “iza ćoška“.

ALVARO MORATA

Poimence drugi najveći problem. I zato što Alvaro Morata već mesecima ne uspeva da se nametne kao štoper koji garantuje golove. Celo leto se Sari nadao da će mu klub zapakovati Gonzala Iguaina, koji je pod Mauricijevim vođstvom u Napoliju postigao 36 golova na 35 utakmica. Međutim, Argentinac je izabrao Milan, Sari je ostao kratkih rukava. Poslednjih dana se čak ni ne šuška o napadačima koje bi Plavci mogli da dovedu. Još se nisu oporavili od Konteovesvađe sa Dijegom Kostom. Miši Batšuaji je polusezonu proveo na pozajmici u Dortmundu, Olivije Žiru je za polusezonu postigao tri gola.

ODBRANA I NOV SISTEM

Nije do Sarija, svakom bi treberu trebalo određeno vreme da nametne svoju filozofiju fudbala, a posebno kada je ona tako složena kao kod dojučerašnjeg Napolijevog šefa. Pritom, Čelsi je kod Antonija Kontea igrao sa trojicom pozadi, Sari forsira sistem 4-3-3. Protiv Sitija, tandem Antonio Ridiger – David Luiz nije izgledao tako ubedljivo, mada je Brazilac optimista.

“Osvojio sam 17 trofeja u karijeri, samo dva kad smo igrali sa trojicom u vezi“, hvali se Brazilac. Nije nas uverio. Jurio je šampion iz 2017. Matiju Kaldaru i Danijelea Ruganija, na kraju je ovaj prvi otišao u Milan, dok je ovaj drugi navodno odbio poziv iz Londona.

VIŠAK

Nekoliko igrača se u proteklim godinama nije proslavilo na Stamfordu. Tijemue Bakajoko recimo. Sudeći po pripremnim mečevima, Dani Drinkvoter će imati prednost. David Luiz ne ide, ali pitanje je šta će biti sa Gerijem Kejhilom. Ruben Loftus Čik je imao vrlo dobru sezonu u Kristal Palasu, ali protiv Sitija nije bio ni na klupi. Gomilanje nezadovoljnih igrača nikada nije dobro rešenje. Moraće Čelsi nešto i da proda ili pozajmi. A malo je vremena. Tri dana do kraja prelaznog roka.

Naravno, ne treba žuriti sa zaključcima. Sve bi ovo moglo drastično da se promeni u narednim danima. Eden Azar i N’Golo Kante tek treba da se vrate u pravi ritam, 17-godišnji Kalum Hadson Odoi je ostavio odličan utisak na pripremama. Samo što sve to traži vreme. A u Čelsiju su retko bili strpljivi.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar