Бихаћ: Таксијем превозили мигранте

Службеници Граничне полиције БиХ у надзору граничног појаса на подручју Бихаћа открили су два таксија у којима су држављани БиХ превозили девет миграната.

Босна и Херцеговина 06.08.2018 | 15:55
Бихаћ: Таксијем превозили мигранте
Мигранти приликом јучерашње контроле нису посједовали идентификационе документе, али је даљим радом утврђено да је ријеч о држављанима Ирака, Пакистана и Сирије који имају потврде о израженој намјери за подношење азила у прихватном центру у Бихаћу, гдје и бораве.

Из Граничне полиције БиХ саопштено је да су странци испитани у својству свједока и враћени у прихватни центар, а против држављана БиХ припадници Јединице граничне полиције Изачић доставиће Тужилаштву БиХ извјештај због сумње да су починили кривично дјело кријумчарење лица.

На граничном прелазу Брод данас је приликом уласка у БиХ ухапшено лице чији су иницијали М.Х. (36), јер га потражује Министарство унутрашњих послова /МУП/ Кантона Сарајево због кривичног дјела превара у привредном пословању.

Овај држављанин БиХ предат је службеницима Одјељења за привредни криминал кантоналног МУП-а.

Службеници Граничне полиције БиХ јуче су на прелазу Велика Кладуша приликом уласка у БиХ ухапсили држављанина БиХ Д.Х. /27/, јер га потражује МУП Унско- санског Кантона због кривичног дјела трговина људима, те је предат службеницима Полицијске станице Велика Кладуша, наведено је у саопштењу.

Припадници Јединице граничне полиције Дољани јуче су приликом изласка из БиХ на граничном прелазу Бијача ухапсили држављанина БиХ Х.Б. /25/, јер је ганичном контролом утврђено да га потражује МУП Кантона Сарајево због кривичног дјела насилничко понашање, чијим је припадницима и предат.

Истог дана, Службеници Јединице граничне полиције Орашје на прелазу Шамац приликом уласка у БиХ ухапсили су лице Ш.Х. /38/, јер је утврђено да га потражује Основни суд у Власеници због кривичног дјела фалсификовање исправе.

Ухапшени је предат службеницима Судске полиције Бијељина, додаје се у саопштењу.  

Извор: Срна

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Несо Република Српска

06.08.2018 14:59

Какви мигранти,нема миграната рекао сзп,немојте пласити народ,само док се министар мектиц врати са љетовања и одрзи пресс конференцију,онако преплануо,мозда неко помисли да је и он мигрирао,на море рецимо!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кики

06.08.2018 19:24

Ове будале хапсе таxисте мјесто да им плате и окрену се на другу страну..само их пустити у медју границни простор па нек ЕУ конта како даље.