Bihać: Taksijem prevozili migrante

Službenici Granične policije BiH u nadzoru graničnog pojasa na području Bihaća otkrili su dva taksija u kojima su državljani BiH prevozili devet migranata.

Bosna i Hercegovina 06.08.2018 | 15:55
Bihać: Taksijem prevozili migrante
Migranti prilikom jučerašnje kontrole nisu posjedovali identifikacione dokumente, ali je daljim radom utvrđeno da je riječ o državljanima Iraka, Pakistana i Sirije koji imaju potvrde o izraženoj namjeri za podnošenje azila u prihvatnom centru u Bihaću, gdje i borave.

Iz Granične policije BiH saopšteno je da su stranci ispitani u svojstvu svjedoka i vraćeni u prihvatni centar, a protiv državljana BiH pripadnici Jedinice granične policije Izačić dostaviće Tužilaštvu BiH izvještaj zbog sumnje da su počinili krivično djelo krijumčarenje lica.

Na graničnom prelazu Brod danas je prilikom ulaska u BiH uhapšeno lice čiji su inicijali M.H. (36), jer ga potražuje Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Kantona Sarajevo zbog krivičnog djela prevara u privrednom poslovanju.

Ovaj državljanin BiH predat je službenicima Odjeljenja za privredni kriminal kantonalnog MUP-a.

Službenici Granične policije BiH juče su na prelazu Velika Kladuša prilikom ulaska u BiH uhapsili državljanina BiH D.H. /27/, jer ga potražuje MUP Unsko- sanskog Kantona zbog krivičnog djela trgovina ljudima, te je predat službenicima Policijske stanice Velika Kladuša, navedeno je u saopštenju.

Pripadnici Jedinice granične policije Doljani juče su prilikom izlaska iz BiH na graničnom prelazu Bijača uhapsili državljanina BiH H.B. /25/, jer je ganičnom kontrolom utvrđeno da ga potražuje MUP Kantona Sarajevo zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje, čijim je pripadnicima i predat.

Istog dana, Službenici Jedinice granične policije Orašje na prelazu Šamac prilikom ulaska u BiH uhapsili su lice Š.H. /38/, jer je utvrđeno da ga potražuje Osnovni sud u Vlasenici zbog krivičnog djela falsifikovanje isprave.

Uhapšeni je predat službenicima Sudske policije Bijeljina, dodaje se u saopštenju.  

Izvor: Srna

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Neso Republika Srpska

06.08.2018 14:59

Kakvi migranti,nema migranata rekao szp,nemojte plasiti narod,samo dok se ministar mektic vrati sa ljetovanja i odrzi press konferenciju,onako preplanuo,mozda neko pomisli da je i on migrirao,na more recimo!

ODGOVORITE
Name

Kiki

06.08.2018 19:24

Ove budale hapse taxiste mjesto da im plate i okrenu se na drugu stranu..samo ih pustiti u medju granicni prostor pa nek EU konta kako dalje.