Тухел не пушта Ди Марију!

Гуедешу отворен пут ка Валенсији! Какав заокрет!

Фудбал 08.08.2018 | 08:00
Тухел не пушта Ди Марију!
Протеклог викенда Пари Сен Жермен је крунисан у освајача Суперкупа Француске после убедљиве и рутинске победе над Монаком резултатом 4:0, а неочекивани херој тог меча био је – Анхел ди Марија.

Са два гола у мрежи Кнежева Аргентинац је трасирао пут ПСЖ до првог трофеја у сезони, а очигледно и себи купио карту за останак у Паризу. Наиме, у Француској се може чути да је Томас Тухел после те утакмице пресекао и одлучио да Ди Марији укаже шансу и у наредним месецима, што значи да неће бити продат!

Првобитни циљ био је да клуб заради од Ди Марије, пошто му уговор истиче наредног лета. Ипак, пошто је оставио добар утисак на Тухела не само на терену, већ и понашањем ван игралишта, другачији ветрови почели су да дувају за Аргентинца и сада је могуће да ће добити нови уговор са француским прваком!

Шта то значи за клуб и играчки кадар. Сигуран одлазак Гонсала Гуедеша, на првом месту. Пари Сен Жермену су и даље потребне паре како би се решила дуговања по слову финансијског фер-плеја, што значи да мора да се реши играча који су вишак како би попунили клупску касу. 

Идеја да Гуедеш пређе у Валенсију није нова, јер се помиње цело лето. Али, ПСЖ је досад озбиљно затезао преговоре са људима из Валенсије, који су чак били и у Сингапуру на неколико разговора.

Подсетимо, Валенсија и ПСЖ су још пре краја сезоне имали одређен усмени договор да ће Гуедеш бити решен за 35.000.000 евра. Али, како је Гуедеш одиграо мајсторску сезону у Валенсији као позајмљен играч, у ПСЖ су се мало промениле ствари. Плус, отишао је Унај Емери, који Гуедеша није желео у тиму. Од тада ПСЖ је дигао своје захтеве на 70.000.000 евра, а Валенсија ниједном није ишла на изнад 40.000.000 европских новчаница.

Мада између Валенсије и Гуедеша не постоји проблем око личних детаља сарадње, ПСЖ и даље не попушта. Мада, новац је сада и те како потребан.

У теорији, Ди Марија би и даље могао да напусти Париз, али само под условом да са Валенсијом не падне договор за Гуедеша. И Ди Марија би практично постао доступан само у последњој седмици прелазног рока.

Мада, реалније је сада да Гуедеш оде...

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар