Tuhel ne pušta Di Mariju!

Guedešu otvoren put ka Valensiji! Kakav zaokret!

Fudbal 08.08.2018 | 08:00
Tuhel ne pušta Di Mariju!
Proteklog vikenda Pari Sen Žermen je krunisan u osvajača Superkupa Francuske posle ubedljive i rutinske pobede nad Monakom rezultatom 4:0, a neočekivani heroj tog meča bio je – Anhel di Marija.

Sa dva gola u mreži Kneževa Argentinac je trasirao put PSŽ do prvog trofeja u sezoni, a očigledno i sebi kupio kartu za ostanak u Parizu. Naime, u Francuskoj se može čuti da je Tomas Tuhel posle te utakmice presekao i odlučio da Di Mariji ukaže šansu i u narednim mesecima, što znači da neće biti prodat!

Prvobitni cilj bio je da klub zaradi od Di Marije, pošto mu ugovor ističe narednog leta. Ipak, pošto je ostavio dobar utisak na Tuhela ne samo na terenu, već i ponašanjem van igrališta, drugačiji vetrovi počeli su da duvaju za Argentinca i sada je moguće da će dobiti novi ugovor sa francuskim prvakom!

Šta to znači za klub i igrački kadar. Siguran odlazak Gonsala Guedeša, na prvom mestu. Pari Sen Žermenu su i dalje potrebne pare kako bi se rešila dugovanja po slovu finansijskog fer-pleja, što znači da mora da se reši igrača koji su višak kako bi popunili klupsku kasu. 

Ideja da Guedeš pređe u Valensiju nije nova, jer se pominje celo leto. Ali, PSŽ je dosad ozbiljno zatezao pregovore sa ljudima iz Valensije, koji su čak bili i u Singapuru na nekoliko razgovora.

Podsetimo, Valensija i PSŽ su još pre kraja sezone imali određen usmeni dogovor da će Guedeš biti rešen za 35.000.000 evra. Ali, kako je Guedeš odigrao majstorsku sezonu u Valensiji kao pozajmljen igrač, u PSŽ su se malo promenile stvari. Plus, otišao je Unaj Emeri, koji Guedeša nije želeo u timu. Od tada PSŽ je digao svoje zahteve na 70.000.000 evra, a Valensija nijednom nije išla na iznad 40.000.000 evropskih novčanica.

Mada između Valensije i Guedeša ne postoji problem oko ličnih detalja saradnje, PSŽ i dalje ne popušta. Mada, novac je sada i te kako potreban.

U teoriji, Di Marija bi i dalje mogao da napusti Pariz, ali samo pod uslovom da sa Valensijom ne padne dogovor za Guedeša. I Di Marija bi praktično postao dostupan samo u poslednjoj sedmici prelaznog roka.

Mada, realnije je sada da Guedeš ode...

Izvor: mozzartsport

Foto: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar