Блажич у Барси!

Договорена је једногодишња сарадња.

Кошарка 08.08.2018 | 09:30
Блажич у Барси!
Како јавља Еурохупс, Јака Блажич је договорио уговор на једну годину са Барселоном!

Преко викенда се помињало да су две стране близу договора, али како јавља овај медији у понедељак ујутру су две стране постигле договор.

Словенац ће потписати једногодишњи уговор.

Блажич је прошле сезоне играо за Андору где је у просеку давао 13,6 поена и имао 4,3 скока по утакмици. Словенац је у периоду док је играо за Црвену звезду, од 2013. до 2015. године, освојио четири трофеја.

Великих 12 месеци су иза Јаке Блажича (28 година, 196 центиметара).

Словеначки бек освојио је прошлог септембра Еуробаскет у Турској, потом у дресу Андоре одиграо најбољу сезону у Шпанији (13,6 поена и 4,3 скока по мечу), а овог лета је непосредно после свадбе договорио прелазак у Барселону.

Некадашњи бек Црвене звезде је договорио једногодишњи уговор са Каталонцима и према писању специјализованог портала "Еурохоопс" у понедељак ујутру је почео да се спрема за прелазак у "Блауграну".

Под вођством Светислава Пешића, Барселона овог лета прави тим да коначно нападне пласман у Топ 8 Евролиге, где није била од 2016. године.

Блажич је такмичарску 2017/18 искористио да после шест узастопних сезона у Евролиги (по две у Олимпији, Звезди и Басконији) одигра запажено у Андори и да "заради" трансфер у клуб са којим ће се опет борити за трофеје.

Сада ће каријеру наставити у Барси.

Извор: моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар