Blažič u Barsi!

Dogovorena je jednogodišnja saradnja.

Košarka 08.08.2018 | 09:30
Blažič u Barsi!
Kako javlja Eurohups, Jaka Blažič je dogovorio ugovor na jednu godinu sa Barselonom!

Preko vikenda se pominjalo da su dve strane blizu dogovora, ali kako javlja ovaj mediji u ponedeljak ujutru su dve strane postigle dogovor.

Slovenac će potpisati jednogodišnji ugovor.

Blažič je prošle sezone igrao za Andoru gde je u proseku davao 13,6 poena i imao 4,3 skoka po utakmici. Slovenac je u periodu dok je igrao za Crvenu zvezdu, od 2013. do 2015. godine, osvojio četiri trofeja.

Velikih 12 meseci su iza Jake Blažiča (28 godina, 196 centimetara).

Slovenački bek osvojio je prošlog septembra Eurobasket u Turskoj, potom u dresu Andore odigrao najbolju sezonu u Španiji (13,6 poena i 4,3 skoka po meču), a ovog leta je neposredno posle svadbe dogovorio prelazak u Barselonu.

Nekadašnji bek Crvene zvezde je dogovorio jednogodišnji ugovor sa Kataloncima i prema pisanju specijalizovanog portala "Eurohoops" u ponedeljak ujutru je počeo da se sprema za prelazak u "Blaugranu".

Pod vođstvom Svetislava Pešića, Barselona ovog leta pravi tim da konačno napadne plasman u Top 8 Evrolige, gde nije bila od 2016. godine.

Blažič je takmičarsku 2017/18 iskoristio da posle šest uzastopnih sezona u Evroligi (po dve u Olimpiji, Zvezdi i Baskoniji) odigra zapaženo u Andori i da "zaradi" transfer u klub sa kojim će se opet boriti za trofeje.

Sada će karijeru nastaviti u Barsi.

Izvor: mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar