Прича: Најнервознији тип у свијету фудбала!

Жозе Мурињо је у сосу и питање је како ће се (и да ли ће се) извући.

Фудбал 07.08.2018 | 23:10
Прича: Најнервознији тип у свијету фудбала!
Није му лако, није му пријатно. Јесте се поштено истрошио откако је стигао на Олд Трафорд, бацао је новац како је желео, али сада делује да му се бројна промашена појачања обијају о главу. Јер нови играчи не стижу. Или барем не стижу онако како то жели Жозе Мурињо. А четвртак и крај прелазног рока се ближе. И зато је Мурињо у овом моменту вероватно најнервознији човек у свету фудбала.

Да не помињемо, на све ово већ речено, што му се други клубови мотају око Пола Погбе попут лешинара...

Већ на припремним утакмицама Мурињо је почео да тражи алиби. И за те утакмице, али и за почетак Премијер лиге који се ближи. Као да је осетио шта би могло да се догоди у блиској будућности. Већ је почео да најављује тешку сезону, а да она није ни почела. Жали се што нема све играче на окупу, што је много њих играло на Светском првенству, што ће му тим неуигран почети шампионат, али и на још једну ствар...

Не стижу му појачања. А противници доводе као на траци.

Манчестер је овога лета довео Бразилца Фреда, Диога Далота и Лија Гранта. Фред је играч за прву поставу, преостала двојица - тешко. За Манчестер Јунајтед, ово је премало. А клуб му је поручио да може да купује само ако претходно буде продавао. Позиција је све тежа и тежа.

Мурињо најпре жели да се појача на позицији штопера. Делује да је ту највећи проблем и да је то место на које Португалац жели да доведе ново име. Ако може што звучније. Ту му је потребан квалитет.

Главне мете на тој позицији су Џером Боатенг, Хари Мегвајер, Џери Мина и на крају ТобиАлдервејрелд.

Боатенгова будућност на Алијанц Арени је под знаком питања, али се Боатенг блиско повезивао и са Пари Сен Жерменом. Мурињо је искористио пријатељски меч против Бајерна (0:1) да проба да уради нешто поводом овог трансфера, али са Бајерном је увек тешко преговарати. Није Боатенг претерано извесна опција.

Џери Мина је деловао као најреалнија опција за Ђаволе, али он се наводно већ договорио са Евертоном. Остали су само детаљи да се договоре, а Карамеле би требало да плате 32.000.000 евра за овог играча Барселоне. Јунајтед је преговарао са Мином, али је то све пропало. Евертон је улетео са новцем и договорио другог играча Барселоне овога лета, после Лукаса Диња.

И ту долазимо до Мегвајера. У оваквој констелацији снага, он би требало да буде примарна мета Португалца. Али ту постоји једна "мала" зачкољица. Јунајтед ће морати да плати нови светски рекорд за дефанзивца, што значи да би Мегвајер, који је блистао на Мундијалу у Русији, био скупљи од Видржила Ван Дајка који је прешао у Ливерпул за 78.800.000 евра.

Та опција би била најбоља за Муриња, али и папрено скупа.

Опција која се дуго помиње је Тоби Ајдерверелд ког би се Тотенхем можда и одрекао, али утисак је да би се Мурињо за њега одлучио као последњу опцију, ако све претходно наведене буду испуцане. Према последњим информацијама из Белгије, Алдервејрелд жели да иде из Тотенхема и радо би обукао дрес Црвених ђавола. Тако да и на овакав расплет треба обратити пажњу.

Португалац би се одрекао Марсијала и Смолинга, можда чак и Линделефа ако би то значило долазак скупљег штопера. Покушавао је да убаци Марсијала у трампу за Вилијана из Челсија, покушавао је можда и Маркуса Роха да стави у размену за Мегвајера уз доплату, али ни то није прошло. 

Дакле, ситуација код довођења штопера је јако незгодна по Португалца. Мада, ни на осталим није идеално. Матео Ковачић је био једна од жеља, одбио је. Помињао се и Сергеј Милинковић Савић, као и још неки фудбалери, али од тога се није реализовало.

И док као фаворит против аутсајдера покушава на све начине да постигне “гол” и доведе појачање пре краја “утакмице”, могао би да прими гол из контранапада јер Барселона опасно њушка око Пола Погбе.

Мино Рајола се убацио у читаву причу, а научили смо до сада да када се он појави све постаје могуће. Помиње се чак сума од 100.000.000 евра за трансфер освајача Мундијала. Каталонци га желе, а жели га и Јувентус, што додатно компликује ствар. Једина добра погодност за Манчестер је што су се и Барса и Јувентус истрошили овога лета, па не успеју да плате довољно Француза. Јуве би евентуално могао да укључи Пјанића у трампу, али то је све на нивоу спекулација. Рајола је у авиону за Манчестер, сигурно један од разлога за размишљање за Муриња.

Све у свему, и Погба је играо доста танко прошле сезоне у дресу Црвених ђавола (био доста бољи на Мундијалу), Алексис Санчез не показује праву форму за сада, Немања Матић има повреду коју вуче са Мундијала, а појачање на позицији штопера и даље не долази.

Све претходно речено води и до променљивог односа Муриња и Еда Вудворда. Мурињо му је саставио списак, играчи не стижу… То не слути на добро.

Мурињо је у сосу. Само, тешко да познајемо некога ко се боље вади из оваквих ситуација... Зато, нестрпљиво чекамо његов следећи потез.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар