Priča: Najnervozniji tip u svijetu fudbala!

Žoze Murinjo je u sosu i pitanje je kako će se (i da li će se) izvući.

Fudbal 07.08.2018 | 23:10
Priča: Najnervozniji tip u svijetu fudbala!
Nije mu lako, nije mu prijatno. Jeste se pošteno istrošio otkako je stigao na Old Traford, bacao je novac kako je želeo, ali sada deluje da mu se brojna promašena pojačanja obijaju o glavu. Jer novi igrači ne stižu. Ili barem ne stižu onako kako to želi Žoze Murinjo. A četvrtak i kraj prelaznog roka se bliže. I zato je Murinjo u ovom momentu verovatno najnervozniji čovek u svetu fudbala.

Da ne pominjemo, na sve ovo već rečeno, što mu se drugi klubovi motaju oko Pola Pogbe poput lešinara...

Već na pripremnim utakmicama Murinjo je počeo da traži alibi. I za te utakmice, ali i za početak Premijer lige koji se bliži. Kao da je osetio šta bi moglo da se dogodi u bliskoj budućnosti. Već je počeo da najavljuje tešku sezonu, a da ona nije ni počela. Žali se što nema sve igrače na okupu, što je mnogo njih igralo na Svetskom prvenstvu, što će mu tim neuigran početi šampionat, ali i na još jednu stvar...

Ne stižu mu pojačanja. A protivnici dovode kao na traci.

Mančester je ovoga leta doveo Brazilca Freda, Dioga Dalota i Lija Granta. Fred je igrač za prvu postavu, preostala dvojica - teško. Za Mančester Junajted, ovo je premalo. A klub mu je poručio da može da kupuje samo ako prethodno bude prodavao. Pozicija je sve teža i teža.

Murinjo najpre želi da se pojača na poziciji štopera. Deluje da je tu najveći problem i da je to mesto na koje Portugalac želi da dovede novo ime. Ako može što zvučnije. Tu mu je potreban kvalitet.

Glavne mete na toj poziciji su Džerom Boateng, Hari Megvajer, Džeri Mina i na kraju TobiAldervejreld.

Boatengova budućnost na Alijanc Areni je pod znakom pitanja, ali se Boateng blisko povezivao i sa Pari Sen Žermenom. Murinjo je iskoristio prijateljski meč protiv Bajerna (0:1) da proba da uradi nešto povodom ovog transfera, ali sa Bajernom je uvek teško pregovarati. Nije Boateng preterano izvesna opcija.

Džeri Mina je delovao kao najrealnija opcija za Đavole, ali on se navodno već dogovorio sa Evertonom. Ostali su samo detalji da se dogovore, a Karamele bi trebalo da plate 32.000.000 evra za ovog igrača Barselone. Junajted je pregovarao sa Minom, ali je to sve propalo. Everton je uleteo sa novcem i dogovorio drugog igrača Barselone ovoga leta, posle Lukasa Dinja.

I tu dolazimo do Megvajera. U ovakvoj konstelaciji snaga, on bi trebalo da bude primarna meta Portugalca. Ali tu postoji jedna "mala" začkoljica. Junajted će morati da plati novi svetski rekord za defanzivca, što znači da bi Megvajer, koji je blistao na Mundijalu u Rusiji, bio skuplji od Vidržila Van Dajka koji je prešao u Liverpul za 78.800.000 evra.

Ta opcija bi bila najbolja za Murinja, ali i papreno skupa.

Opcija koja se dugo pominje je Tobi Ajdervereld kog bi se Totenhem možda i odrekao, ali utisak je da bi se Murinjo za njega odlučio kao poslednju opciju, ako sve prethodno navedene budu ispucane. Prema poslednjim informacijama iz Belgije, Aldervejreld želi da ide iz Totenhema i rado bi obukao dres Crvenih đavola. Tako da i na ovakav rasplet treba obratiti pažnju.

Portugalac bi se odrekao Marsijala i Smolinga, možda čak i Lindelefa ako bi to značilo dolazak skupljeg štopera. Pokušavao je da ubaci Marsijala u trampu za Vilijana iz Čelsija, pokušavao je možda i Markusa Roha da stavi u razmenu za Megvajera uz doplatu, ali ni to nije prošlo. 

Dakle, situacija kod dovođenja štopera je jako nezgodna po Portugalca. Mada, ni na ostalim nije idealno. Mateo Kovačić je bio jedna od želja, odbio je. Pominjao se i Sergej Milinković Savić, kao i još neki fudbaleri, ali od toga se nije realizovalo.

I dok kao favorit protiv autsajdera pokušava na sve načine da postigne “gol” i dovede pojačanje pre kraja “utakmice”, mogao bi da primi gol iz kontranapada jer Barselona opasno njuška oko Pola Pogbe.

Mino Rajola se ubacio u čitavu priču, a naučili smo do sada da kada se on pojavi sve postaje moguće. Pominje se čak suma od 100.000.000 evra za transfer osvajača Mundijala. Katalonci ga žele, a želi ga i Juventus, što dodatno komplikuje stvar. Jedina dobra pogodnost za Mančester je što su se i Barsa i Juventus istrošili ovoga leta, pa ne uspeju da plate dovoljno Francuza. Juve bi eventualno mogao da uključi Pjanića u trampu, ali to je sve na nivou spekulacija. Rajola je u avionu za Mančester, sigurno jedan od razloga za razmišljanje za Murinja.

Sve u svemu, i Pogba je igrao dosta tanko prošle sezone u dresu Crvenih đavola (bio dosta bolji na Mundijalu), Aleksis Sančez ne pokazuje pravu formu za sada, Nemanja Matić ima povredu koju vuče sa Mundijala, a pojačanje na poziciji štopera i dalje ne dolazi.

Sve prethodno rečeno vodi i do promenljivog odnosa Murinja i Eda Vudvorda. Murinjo mu je sastavio spisak, igrači ne stižu… To ne sluti na dobro.

Murinjo je u sosu. Samo, teško da poznajemo nekoga ko se bolje vadi iz ovakvih situacija... Zato, nestrpljivo čekamo njegov sledeći potez.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar