ЛЕ: Ако прође Данце, Партизан иде у Истанбул или Линц!

Црно-бели знају ко их чека ако елиминишу Данце.  Партизан и Бешикташ после четири године.  Наравно, ако црно-бели прођу дански Нордјселанд, а Турци оправдају улогу фаворита против ЛАСК-а.

Фудбал 06.08.2018 | 14:15
ЛЕ: Ако прође Данце, Партизан иде у Истанбул или Линц!
Није лако!

Партизан је добио евентуалног противника у плеј-офу за Лигу Европе. Ако црно-бели елиминишу Нордсјеланд у трећем колу, играће против победника дуела Бешикташ (Турска) - ЛАСК (Аустрија).

Партизан чека врло тежак посао на северу Европе у трећем колу Лиге Европе. Пред црно-белима на путу ка плеј-офу стоји дански Нордсијеланд.

Уколико вицешампион Србије елиминише Скандинавце, имаће још тежи задатак на последњој препреци пед групну фазу Лиге Европе. Партизан ће на мегдан бољем из дуела турског и асутријског представника. Турски тим, који је прошле сезоне стигао до осмине финала Лиге шампиона, је велики фаворит.

Прва утакмица игра се 23. августа у Београду или на терену Нордсјеланда, а реванш је седам дана касније у Истанбулу или Линцу.

Уколико у трећем колу квалификација елиминише дански Нордсјеланд, Партизан ће у плеј-офу за пласман у групну фазу Лиге Европе играти са - Бешикташем! Под условом да турски великан буде бољи од аустријског ЛАСК-а. То је епилог жреба у Ниону који је спојио српског представника са четвртим најбољим тимом из повлашћеног дела костура, што само показује колиоко тежак задатак лека црно-беле ако прођу до завршног степеника елиминационих борби.

Из конкуренције је одмах испала Севиља, која ће ако према очекивањима добије Жалгирис, ићи на победника двомеча Сигма Оломуц (Чешка) - Каират (Казахстан), тако да су се надали у Хумској да ће после једног великог фаворита да их заобиће и други, међутим, већ у наредном извлачењу запао им је тим из Истанбула и тако спречио да се уопште надају лакшим варијантама какве су из прве подгрупе биле Макаби из Тел Авива и белгијски Гент.

Први меч завршне рунде квалификација на програму је 23. августа у Београду, а реванш 30. августа на Босфору.

Што се тиче потенцијалног ривала...

После двогодишње владавине турским фудбалом, Бешикташ је у минулој сезони круну препустио градском ривалу Галатасарају, иако је имао и те како уигран и нападачки потентан тим. Но, овог лета је, бар је такав почетни утисак, слабији него лане. Остао је без шпица Андерсона Талиске, који се после позајмице из Бенфике преселио у Гуангџоу Евергранде и „однео“ 25 голова. Његово одсуство покушаће да надомести Умут Најир, лане стрелац 14 голова у дресу друголигаша Анкарагучуа, плаћеног свега око 300.000 евра Османлиспору, с којим је имао уговор, а био позајмљен тиму из Анкаре.

Што се других промена тиче, најуочљивије су у одбани. Шпански голман Фабрисио Рамирез прешао је у Фулам, захављујући тренеру голмана Хосеу Сампадеу, који га је тренирао у Депортиву и Бетису, а сад је део стручног штаба Славише Јокановића на Кравен котиџу. Водафон арену је напустио и српски репрезентативац Душко Тошић, преселивши се, такође, у Гуангџоу, али онај са „привеском“ Р&Ф, код Драгана Стојковића у трансферу вредном 5.000.000 евра. Још једног централног бека, Матеја Митровића купио је Бриж, после шест месеци проведених на позајмицу у Белгији, а колумбијски штопер Педро Франко вратио се у отаџбину, где ће носити дрес Америке.



У међувремену је откупљен уговор холандског крила Џермејна Ленса из Сандерленда за 4.000.000 евра, иако на позајмицу уопште није блистао. Рупу у одбрани покушаће да надомести Чилеанац Енцо Роко (стигао бесплатно из мексичког Круз Азула), ангажован је и задњи везни Дорукан Токоз и 19-годишњи шпиц омладинског тима Леверкузена Гувен Јалцин. Сва тројица без обештећења. Добре игре на Мундијалу могао би да наплати трансфером Домагој Вида, шушка ће да ће и искусни шпиц Алваро Негреду потражити нову средину.

У односу на састав који је пре четири године лако савладао Партизан у Хумској (4:0), у екипи су и даље голман Зенгин, везисти Хачинсон, Кавлак, Ујсал, Торе и нападач Озајкуп. Још ако се зна да су од раније ту имена попут Пепеа, Адријана, Медела, Бабела, Алвара Негреда, Вагнера Лава, Пектемека... Јасно је због чега су Црни орлови лако прегазили Б36 из Торшавна у претходној квалификационој рунди: 2:0 на Фарским Острвима и 6:0 у Истанбулу. Таман да тим тренер Сенола Гунеса заплаши ЛАСК из Линца.



Спартак можда у Белгију или Пољску! Суботичани ако избаце дански Брондби у 3. колу квалификација за Лигу Европе, у плеј-офу ће на бољег из дуела Генк - Лех.

Суботичани су већ приредили једну сензацију, елиминисавши Спарту из Прага у другом колу квалификација за Лигу Европе. На лету "голубова" ка групној фази масовнијег УЕФА такмичења сада стоји Брондби.

Ни Данци нису ништа мањи залогај за Спартак у односу на Чехе.

Ако представник Србије елиминише и Брондби доћи ће на корак од историјског успеха, али ће онда морати на мегдан белгијском Генку или пољском Леху.

Прве утакмице плеј-офа за Лигу Европе играју се 23. августа, док су реванши на програму 30. истог месеца. Ус лучају да Спартак прође Данце, биће гост у провој утакмицу плеј-офа, а онда ће вероватно поново бити домаћин на стадиону Црвене звезде у Београду.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар