LE: Ako prođe Dance, Partizan ide u Istanbul ili Linc!

Crno-beli znaju ko ih čeka ako eliminišu Dance.  Partizan i Bešiktaš posle četiri godine.  Naravno, ako crno-beli prođu danski Nordjseland, a Turci opravdaju ulogu favorita protiv LASK-a.

Fudbal 06.08.2018 | 14:15
LE: Ako prođe Dance, Partizan ide u Istanbul ili Linc!
Nije lako!

Partizan je dobio eventualnog protivnika u plej-ofu za Ligu Evrope. Ako crno-beli eliminišu Nordsjeland u trećem kolu, igraće protiv pobednika duela Bešiktaš (Turska) - LASK (Austrija).

Partizan čeka vrlo težak posao na severu Evrope u trećem kolu Lige Evrope. Pred crno-belima na putu ka plej-ofu stoji danski Nordsijeland.

Ukoliko vicešampion Srbije eliminiše Skandinavce, imaće još teži zadatak na poslednjoj prepreci ped grupnu fazu Lige Evrope. Partizan će na megdan boljem iz duela turskog i asutrijskog predstavnika. Turski tim, koji je prošle sezone stigao do osmine finala Lige šampiona, je veliki favorit.

Prva utakmica igra se 23. avgusta u Beogradu ili na terenu Nordsjelanda, a revanš je sedam dana kasnije u Istanbulu ili Lincu.

Ukoliko u trećem kolu kvalifikacija eliminiše danski Nordsjeland, Partizan će u plej-ofu za plasman u grupnu fazu Lige Evrope igrati sa - Bešiktašem! Pod uslovom da turski velikan bude bolji od austrijskog LASK-a. To je epilog žreba u Nionu koji je spojio srpskog predstavnika sa četvrtim najboljim timom iz povlašćenog dela kostura, što samo pokazuje kolioko težak zadatak leka crno-bele ako prođu do završnog stepenika eliminacionih borbi.

Iz konkurencije je odmah ispala Sevilja, koja će ako prema očekivanjima dobije Žalgiris, ići na pobednika dvomeča Sigma Olomuc (Češka) - Kairat (Kazahstan), tako da su se nadali u Humskoj da će posle jednog velikog favorita da ih zaobiće i drugi, međutim, već u narednom izvlačenju zapao im je tim iz Istanbula i tako sprečio da se uopšte nadaju lakšim varijantama kakve su iz prve podgrupe bile Makabi iz Tel Aviva i belgijski Gent.

Prvi meč završne runde kvalifikacija na programu je 23. avgusta u Beogradu, a revanš 30. avgusta na Bosforu.

Što se tiče potencijalnog rivala...

Posle dvogodišnje vladavine turskim fudbalom, Bešiktaš je u minuloj sezoni krunu prepustio gradskom rivalu Galatasaraju, iako je imao i te kako uigran i napadački potentan tim. No, ovog leta je, bar je takav početni utisak, slabiji nego lane. Ostao je bez špica Andersona Taliske, koji se posle pozajmice iz Benfike preselio u Guangdžou Evergrande i „odneo“ 25 golova. Njegovo odsustvo pokušaće da nadomesti Umut Najir, lane strelac 14 golova u dresu drugoligaša Ankaragučua, plaćenog svega oko 300.000 evra Osmanlisporu, s kojim je imao ugovor, a bio pozajmljen timu iz Ankare.

Što se drugih promena tiče, najuočljivije su u odbani. Španski golman Fabrisio Ramirez prešao je u Fulam, zahavljujući treneru golmana Hoseu Sampadeu, koji ga je trenirao u Deportivu i Betisu, a sad je deo stručnog štaba Slaviše Jokanovića na Kraven kotidžu. Vodafon arenu je napustio i srpski reprezentativac Duško Tošić, preselivši se, takođe, u Guangdžou, ali onaj sa „priveskom“ R&F, kod Dragana Stojkovića u transferu vrednom 5.000.000 evra. Još jednog centralnog beka, Mateja Mitrovića kupio je Briž, posle šest meseci provedenih na pozajmicu u Belgiji, a kolumbijski štoper Pedro Franko vratio se u otadžbinu, gde će nositi dres Amerike.



U međuvremenu je otkupljen ugovor holandskog krila Džermejna Lensa iz Sanderlenda za 4.000.000 evra, iako na pozajmicu uopšte nije blistao. Rupu u odbrani pokušaće da nadomesti Čileanac Enco Roko (stigao besplatno iz meksičkog Kruz Azula), angažovan je i zadnji vezni Dorukan Tokoz i 19-godišnji špic omladinskog tima Leverkuzena Guven Jalcin. Sva trojica bez obeštećenja. Dobre igre na Mundijalu mogao bi da naplati transferom Domagoj Vida, šuška će da će i iskusni špic Alvaro Negredu potražiti novu sredinu.

U odnosu na sastav koji je pre četiri godine lako savladao Partizan u Humskoj (4:0), u ekipi su i dalje golman Zengin, vezisti Hačinson, Kavlak, Ujsal, Tore i napadač Ozajkup. Još ako se zna da su od ranije tu imena poput Pepea, Adrijana, Medela, Babela, Alvara Negreda, Vagnera Lava, Pektemeka... Jasno je zbog čega su Crni orlovi lako pregazili B36 iz Toršavna u prethodnoj kvalifikacionoj rundi: 2:0 na Farskim Ostrvima i 6:0 u Istanbulu. Taman da tim trener Senola Gunesa zaplaši LASK iz Linca.



Spartak možda u Belgiju ili Poljsku! Subotičani ako izbace danski Brondbi u 3. kolu kvalifikacija za Ligu Evrope, u plej-ofu će na boljeg iz duela Genk - Leh.

Subotičani su već priredili jednu senzaciju, eliminisavši Spartu iz Praga u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Na letu "golubova" ka grupnoj fazi masovnijeg UEFA takmičenja sada stoji Brondbi.

Ni Danci nisu ništa manji zalogaj za Spartak u odnosu na Čehe.

Ako predstavnik Srbije eliminiše i Brondbi doći će na korak od istorijskog uspeha, ali će onda morati na megdan belgijskom Genku ili poljskom Lehu.

Prve utakmice plej-ofa za Ligu Evrope igraju se 23. avgusta, dok su revanši na programu 30. istog meseca. Us lučaju da Spartak prođe Dance, biće gost u provoj utakmicu plej-ofa, a onda će verovatno ponovo biti domaćin na stadionu Crvene zvezde u Beogradu.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar