Сад се "ломи": Звезда игра за нову јесен у Европи!

Стижу "локалпатриоте" из Трнаве. Због тога је Милојевић изабрао свој наслов, а тиче се навијача. Када? Уторак од 20. 30 на "Маракани".

Фудбал 06.08.2018 | 20:45
Сад се "ломи": Звезда игра за нову јесен у Европи!
То је то - још 180 минута до Европе, а после... ко зна!

Значај предстојећег двомеча у квалификацијама за Лигу шампиона је огроман за ФК Црвена звезда.

Пласманом у последње коло, аутоматски ће бити поновљен успех из прошле сезоне и обезбеђено играње у групи Лиге Европе, али би пред црвено-белима остао само још један корак до дуго чеканог повратка међу елиту европског фудбала.

О значајној финансијској ињекцији нема потребе посебно говорити, бар док се не заврше квалификације и сумира учињено, као и о неопходном континуитету играња јаких међународних утакмица...

Зато, овај пут, навијачима Црвене звезде не треба додатан позив да у уторак од 20.30 испуне трибине стадиона "Рајко Митић", иако име ривала можда и није баш атрактивно.

Показали су изабраници Владана Милојевића много пута до сада да их не мотивишу противници, већ на сваки мегдан излазе исто - борбено, пожртвовано, дисциплиновано, концентрисано и за жељом да победе. Било да су на супротној страни играчи Флоријане, Иртиша, Спартакса, Судуве или Спарте, Краснодара, Келна, Арсенала...

Нема сумње да ће тако бити и против Спартака из Трнаве већ у уторак, иако предстоји реванш у Словачкој 14. августа.

"На овом путу имамо противника који је показао да је добра екипа и јако добро селектована. Већина играча потичу из Трнаве, локалпатриотски тим. Легија је била фаворит, али је Спартак прошао. Очекује наш ништа лакша или трежа утакмица него досадашње, играмо квалификације за Лигу шампиона. Очекујем да се добро спремимо и надам се доброј утакмици. Позвао бих навијаче да нас подрже у што већем броју", рекао је Милојевић, који је кратко и штуро прокоментарисао исход жреба за плеј-оф рунду.

СПАРТАК ДЕФАНЗИВАН?

Знао је и пре тога да ће бити тешко, баш као и против шампиона Словачке.

"Не бих се Сложио да је Спартак дефанзивна екипа. Играју јак пресинг, имају брзе играче и брзу транзицију. У питању је једна савремена екипа. Мислим да дуго нисмо видели такав стил ривала на Маракани", рекао је Милојевић.

"Свака утакмица доноси нешто ново. Мораћемо да будемо опрезни, као што увек и јесмо, без обзира против кога играмо".

Словаци наглашавају да је Црвена звезда фаворт са чим се Милојевић никако не слаже.

"Не слажем се са тим, не мислим тако".

"Неће нас заварати"

Упитан да прокоментарише слабу игру Спартака у првенство Словачке, где има три бода после три кола, Милојевић је рекао: "Неће нас то заварати, очигледно је да су бацили све карте на Европу, али првенство је дуго".

Распоред је такав да ће црвено-бели три пута заредом играти против Спартака, с тим да пред пут у Трнаву дочекују суботичког ривала у 4. колу Суперлиге. Београђани би да се игра у суботу, како би имали више времена пред пут у Словачку, Суботичани би да се игра у недељу, јер у четвртак увече играју свој меч квалификација за Лигу Европе са Брондбијем, тако да ће неко сигурно бити незадовољан.

ДА ЛИ ЈЕ И ОДЛАГАЊЕ ОПЦИЈА?

Да ли је, можда, опција и одлагање?

"Мислим да то питање није за мене и не желим да се бавим нечим на шта не могу да утичем, ако ФСС мисли да треба да играмо - играћемо", слегао је раменима Милојевић и понудио кратак рапорт из свог табора.

"Бабић је био прехлађен, па зато није играо против Вождовца, али сада је и он спреман, тако да су сви у конкуренцији за тим. Нисам нешто одмарао играче пред ову утакмицу, јер сви који су играли заслужују да добију шансу по ономе што показују на тренинзима".

Новинари често пред утакмице састављају тим, који бисте ви наслов ставили пред ову утакмицу?

"Дођите на Маракану и подржите нас", рекао је и додао:

"Фудбал се игра за навијаче и наши навијачи преносе одличну енергију на наше играче. Тражићу од мојих играча да се боре за сваку лопту, за сваки аут, да оставе срце на терену".

Да ли је ово утакмица сезоне?

"Свака наредна утакмица је утакмица сезоне. Ништа ова утакмица није другачија за нас од неких прошлих или будућих. Увек је најбитнија прва наредна", остао је "закопчан" Милојевић.

Ко долази?

Црвена звезда и клуб из Транаве претходно су се састали 1968. године у финалу тадашњег Митропа (Средњеевропског) купа. После пораза 0:1 у Словачкој, црвено-бели су били убедљиви у Београду - 4:1 и по други пут освојили то такмичење. Спартак никада није успео да се домогне Лиге шампиона или Лиге Европе, а највећи успех у новијој историји је остварио управо ове сезоне, елиминисавши Легију у прошлом колу. После победе (2:0) у Варшави, уследио је пораз (0:1) у Трнави, који је показао да екипа некадашњег ћешког репрезентативца, Радослава Латала не би требало да буде непремостива препрека за екипу Владана Милојевића.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар