Sad se "lomi": Zvezda igra za novu jesen u Evropi!

Stižu "lokalpatriote" iz Trnave. Zbog toga je Milojević izabrao svoj naslov, a tiče se navijača. Kada? Utorak od 20. 30 na "Marakani".

Fudbal 06.08.2018 | 20:45
Sad se "lomi": Zvezda igra za novu jesen u Evropi!
To je to - još 180 minuta do Evrope, a posle... ko zna!

Značaj predstojećeg dvomeča u kvalifikacijama za Ligu šampiona je ogroman za FK Crvena zvezda.

Plasmanom u poslednje kolo, automatski će biti ponovljen uspeh iz prošle sezone i obezbeđeno igranje u grupi Lige Evrope, ali bi pred crveno-belima ostao samo još jedan korak do dugo čekanog povratka među elitu evropskog fudbala.

O značajnoj finansijskoj injekciji nema potrebe posebno govoriti, bar dok se ne završe kvalifikacije i sumira učinjeno, kao i o neophodnom kontinuitetu igranja jakih međunarodnih utakmica...

Zato, ovaj put, navijačima Crvene zvezde ne treba dodatan poziv da u utorak od 20.30 ispune tribine stadiona "Rajko Mitić", iako ime rivala možda i nije baš atraktivno.

Pokazali su izabranici Vladana Milojevića mnogo puta do sada da ih ne motivišu protivnici, već na svaki megdan izlaze isto - borbeno, požrtvovano, disciplinovano, koncentrisano i za željom da pobede. Bilo da su na suprotnoj strani igrači Florijane, Irtiša, Spartaksa, Suduve ili Sparte, Krasnodara, Kelna, Arsenala...

Nema sumnje da će tako biti i protiv Spartaka iz Trnave već u utorak, iako predstoji revanš u Slovačkoj 14. avgusta.

"Na ovom putu imamo protivnika koji je pokazao da je dobra ekipa i jako dobro selektovana. Većina igrača potiču iz Trnave, lokalpatriotski tim. Legija je bila favorit, ali je Spartak prošao. Očekuje naš ništa lakša ili treža utakmica nego dosadašnje, igramo kvalifikacije za Ligu šampiona. Očekujem da se dobro spremimo i nadam se dobroj utakmici. Pozvao bih navijače da nas podrže u što većem broju", rekao je Milojević, koji je kratko i šturo prokomentarisao ishod žreba za plej-of rundu.

SPARTAK DEFANZIVAN?

Znao je i pre toga da će biti teško, baš kao i protiv šampiona Slovačke.

"Ne bih se Složio da je Spartak defanzivna ekipa. Igraju jak presing, imaju brze igrače i brzu tranziciju. U pitanju je jedna savremena ekipa. Mislim da dugo nismo videli takav stil rivala na Marakani", rekao je Milojević.

"Svaka utakmica donosi nešto novo. Moraćemo da budemo oprezni, kao što uvek i jesmo, bez obzira protiv koga igramo".

Slovaci naglašavaju da je Crvena zvezda favort sa čim se Milojević nikako ne slaže.

"Ne slažem se sa tim, ne mislim tako".

"Neće nas zavarati"

Upitan da prokomentariše slabu igru Spartaka u prvenstvo Slovačke, gde ima tri boda posle tri kola, Milojević je rekao: "Neće nas to zavarati, očigledno je da su bacili sve karte na Evropu, ali prvenstvo je dugo".

Raspored je takav da će crveno-beli tri puta zaredom igrati protiv Spartaka, s tim da pred put u Trnavu dočekuju subotičkog rivala u 4. kolu Superlige. Beograđani bi da se igra u subotu, kako bi imali više vremena pred put u Slovačku, Subotičani bi da se igra u nedelju, jer u četvrtak uveče igraju svoj meč kvalifikacija za Ligu Evrope sa Brondbijem, tako da će neko sigurno biti nezadovoljan.

DA LI JE I ODLAGANJE OPCIJA?

Da li je, možda, opcija i odlaganje?

"Mislim da to pitanje nije za mene i ne želim da se bavim nečim na šta ne mogu da utičem, ako FSS misli da treba da igramo - igraćemo", slegao je ramenima Milojević i ponudio kratak raport iz svog tabora.

"Babić je bio prehlađen, pa zato nije igrao protiv Voždovca, ali sada je i on spreman, tako da su svi u konkurenciji za tim. Nisam nešto odmarao igrače pred ovu utakmicu, jer svi koji su igrali zaslužuju da dobiju šansu po onome što pokazuju na treninzima".

Novinari često pred utakmice sastavljaju tim, koji biste vi naslov stavili pred ovu utakmicu?

"Dođite na Marakanu i podržite nas", rekao je i dodao:

"Fudbal se igra za navijače i naši navijači prenose odličnu energiju na naše igrače. Tražiću od mojih igrača da se bore za svaku loptu, za svaki aut, da ostave srce na terenu".

Da li je ovo utakmica sezone?

"Svaka naredna utakmica je utakmica sezone. Ništa ova utakmica nije drugačija za nas od nekih prošlih ili budućih. Uvek je najbitnija prva naredna", ostao je "zakopčan" Milojević.

Ko dolazi?

Crvena zvezda i klub iz Tranave prethodno su se sastali 1968. godine u finalu tadašnjeg Mitropa (Srednjeevropskog) kupa. Posle poraza 0:1 u Slovačkoj, crveno-beli su bili ubedljivi u Beogradu - 4:1 i po drugi put osvojili to takmičenje. Spartak nikada nije uspeo da se domogne Lige šampiona ili Lige Evrope, a najveći uspeh u novijoj istoriji je ostvario upravo ove sezone, eliminisavši Legiju u prošlom kolu. Posle pobede (2:0) u Varšavi, usledio je poraz (0:1) u Trnavi, koji je pokazao da ekipa nekadašnjeg ćeškog reprezentativca, Radoslava Latala ne bi trebalo da bude nepremostiva prepreka za ekipu Vladana Milojevića.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar