150 бајкера на Моторијади у Српцу

На овогодишњој србачкој Моторијади коју је по четрнаести пут организовао Мото-клуб „Изгубљени“, учествовало је више од стотину педесет бајкера из тридесет и седам клубова из Републике Српске, Федерације Босне и Херцеговине и иностранства.

Република Српска 05.08.2018 | 21:50
150 бајкера на Моторијади у Српцу
Највише заљубљеника у овај адреналински хоби стигло је из сусједних општина: Прњавора, Лакташа, Градишке, Дервенте , затим Бањалуке,Дубице и Приједора, Јајца али и из ширег региона.

Као и увијек, посебну пажњу Српчана изазвао је традиционални дефиле снажних и скупих двоточкаша улицама града на ушћу Врбаса у Саву, након чега је организовано дружење учесника ове популарне манифестације и забава код Спортске дворане у овом граду. За бајкере и више стотина омладине одржан је и музички концерт у којем су учествовали бендови „Други програм“ и „КОБ“. Тако је Србац два дана био у знаку буке мотора и музике.



„Задовољни смо одзивом учесника, што је разумљиво, јер и чланови нашег клуба редовно учествују на оваквим манифестацијама у другим мјестима“, кажу у Мото-клубу „Изгубљени“.

Поред старих, дугогодишњих бајкера, било је евидентно и учешће већег броја младих љубитеља мотора, који су, истина, возили нешто јефтиније и мање снажне машине, али веома сигурно и дисциплиновано.



У центру пажње био је искусни бајкер, Остоја Јовановић из Српца, који је на свом мотоциклу возио и троје унучади.

„Ово је доживљај који се са нестрпљењем чека годину дана. Волим учествовати на моторијадама, то ми чини велико задовољство, а још више ме радује то што су за овај спорт заинтересовани и моји унуци који ће, вјерујем, наставити бајкерску традицију у породици“, каже увијек расположени и духовити Остоја.

Да би све протекло у најбољем реду, безбједно и без било каквих инцидената, бринули су се радници Полицијске станице и екипе Дома здравља Србац које, на срећу, нису имале посла, јер је, захваљујући доброј организацији, све протекло по плану.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар