150 bajkera na Motorijadi u Srpcu

Na ovogodišnjoj srbačkoj Motorijadi koju je po četrnaesti put organizovao Moto-klub „Izgubljeni“, učestvovalo je više od stotinu pedeset bajkera iz trideset i sedam klubova iz Republike Srpske, Federacije Bosne i Hercegovine i inostranstva.

Republika Srpska 05.08.2018 | 21:50
150 bajkera na Motorijadi u Srpcu
Najviše zaljubljenika u ovaj adrenalinski hobi stiglo je iz susjednih opština: Prnjavora, Laktaša, Gradiške, Dervente , zatim Banjaluke,Dubice i Prijedora, Jajca ali i iz šireg regiona.

Kao i uvijek, posebnu pažnju Srpčana izazvao je tradicionalni defile snažnih i skupih dvotočkaša ulicama grada na ušću Vrbasa u Savu, nakon čega je organizovano druženje učesnika ove popularne manifestacije i zabava kod Sportske dvorane u ovom gradu. Za bajkere i više stotina omladine održan je i muzički koncert u kojem su učestvovali bendovi „Drugi program“ i „KOB“. Tako je Srbac dva dana bio u znaku buke motora i muzike.



„Zadovoljni smo odzivom učesnika, što je razumljivo, jer i članovi našeg kluba redovno učestvuju na ovakvim manifestacijama u drugim mjestima“, kažu u Moto-klubu „Izgubljeni“.

Pored starih, dugogodišnjih bajkera, bilo je evidentno i učešće većeg broja mladih ljubitelja motora, koji su, istina, vozili nešto jeftinije i manje snažne mašine, ali veoma sigurno i disciplinovano.



U centru pažnje bio je iskusni bajker, Ostoja Jovanović iz Srpca, koji je na svom motociklu vozio i troje unučadi.

„Ovo je doživljaj koji se sa nestrpljenjem čeka godinu dana. Volim učestvovati na motorijadama, to mi čini veliko zadovoljstvo, a još više me raduje to što su za ovaj sport zainteresovani i moji unuci koji će, vjerujem, nastaviti bajkersku tradiciju u porodici“, kaže uvijek raspoloženi i duhoviti Ostoja.

Da bi sve proteklo u najboljem redu, bezbjedno i bez bilo kakvih incidenata, brinuli su se radnici Policijske stanice i ekipe Doma zdravlja Srbac koje, na sreću, nisu imale posla, jer je, zahvaljujući dobroj organizaciji, sve proteklo po planu.

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar