"Најљепши бекхенди? Ђоковић, Нишикори и Зверев!"

Белгијски тенисер Давид Гофан похвалио је своје колеге Ђоковића, Зверева и Нишикорија на лепоти дворучног бекхенд ударца.

Тенис 07.08.2018 | 16:30
"Најљепши бекхенди? Ђоковић, Нишикори и Зверев!"
Гофан је, успут, похвалио и себе, рекавши да му је то вероватно најбољи ударац и да са њим често тражи винере паралелом уз линију.

Белгијанац не игра баш најбољу сезону, а некако мора да се избори на пласман на завршни турнир у Лондону, где брани финале.

Он је у интервјуу за "Теннис Цханнел" изабрао неке тенисере који, по његовом мишљењу, имају најлепи дворучни бекхенд. 

"Новак Ђоковић, Кеи Нишикори и Александер Зверев имају баш лепе бекхенде. Тај ударац је вероватно моје најјаче оружје када играм паралелу, волим тај ударац", рекао је Гофан. 

Гофан је постао тенисер који је запамћен по "глупим" повредама. Прошле године се оклизнуо на платно које се налазило при крају терена на Ролан Гаросу и због тога је морао да паузира два месеца, а ове сезоне је у једном мечу са Григором Димитровим, себе напуцао лоптицом у око, после једног ударца рамом. Због те повреде је такође морао да паузира, а некако није исти тенисер као пре откад се вратио тенису. 

"То је била једна незогда. Увек се максимално трудим да будем спреман, али у таквим случајевима не можете ништа. Паднете на неки прекривач и то је то. Глупа несрећа због које сам паузирао два месеца је била та на Ролан Гаросу, али сада се турдим да се поново вратим на ниво који поседујем, само морам да останем стрпљив", изјавио је Давид. 

Гофан је на турниру у Вашингтону добро играо, али га је онда рутински избацио млади Грк Стефанос Циципас у четвртфиналу. Следећи турнир на програму за Белгијанца је Роџерс куп у Торонту.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар