"Najljepši bekhendi? Đoković, Nišikori i Zverev!"

Belgijski teniser David Gofan pohvalio je svoje kolege Đokovića, Zvereva i Nišikorija na lepoti dvoručnog bekhend udarca.

Tenis 07.08.2018 | 16:30
"Najljepši bekhendi? Đoković, Nišikori i Zverev!"
Gofan je, usput, pohvalio i sebe, rekavši da mu je to verovatno najbolji udarac i da sa njim često traži vinere paralelom uz liniju.

Belgijanac ne igra baš najbolju sezonu, a nekako mora da se izbori na plasman na završni turnir u Londonu, gde brani finale.

On je u intervjuu za "Tennis Channel" izabrao neke tenisere koji, po njegovom mišljenju, imaju najlepi dvoručni bekhend. 

"Novak Đoković, Kei Nišikori i Aleksander Zverev imaju baš lepe bekhende. Taj udarac je verovatno moje najjače oružje kada igram paralelu, volim taj udarac", rekao je Gofan. 

Gofan je postao teniser koji je zapamćen po "glupim" povredama. Prošle godine se okliznuo na platno koje se nalazilo pri kraju terena na Rolan Garosu i zbog toga je morao da pauzira dva meseca, a ove sezone je u jednom meču sa Grigorom Dimitrovim, sebe napucao lopticom u oko, posle jednog udarca ramom. Zbog te povrede je takođe morao da pauzira, a nekako nije isti teniser kao pre otkad se vratio tenisu. 

"To je bila jedna nezogda. Uvek se maksimalno trudim da budem spreman, ali u takvim slučajevima ne možete ništa. Padnete na neki prekrivač i to je to. Glupa nesreća zbog koje sam pauzirao dva meseca je bila ta na Rolan Garosu, ali sada se turdim da se ponovo vratim na nivo koji posedujem, samo moram da ostanem strpljiv", izjavio je David. 

Gofan je na turniru u Vašingtonu dobro igrao, ali ga je onda rutinski izbacio mladi Grk Stefanos Cicipas u četvrtfinalu. Sledeći turnir na programu za Belgijanca je Rodžers kup u Torontu.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar