СЛС: Нови кикс Партизана - ''нула'' са Лучанцима!

Анемичном Партизану не помаже ни промена тренера! Фудбалери Партизана одиграли су нерешено без голова (0:0) против лучанске Младости у недељној утакмици трећег кола Суперлиге Србије.  Бата гледао мучење Партизана - 0:0 у Хумској! Нови тренер црно-белих, Зоран Бата Мирковић, није могао да седи на клупи у Хумској, па је из ложе видео лош наступ и реми против Младости.  Велики посао чека Мирковића: Лоша игра, само један гол за 270 минута, већ минус пет у односу на Звезду! Мршав реми Партизана после одласка Мирослава Ђукића, Младост из Лучана први пут у историји одолела у Хумској.

Фудбал 05.08.2018 | 21:40
СЛС: Нови кикс Партизана - ''нула'' са Лучанцима!
Партизан, који је пре два дана остао без тренера јер је са Мирославом Ђукићем раскинута сарадња, а којег је са клупе предводио Жарко Лазетић, одиграо је још једну веома лошу и анемичну утакмицу.

Вицешампион Србије није на прави начин угрозио гол ривала нити једном и направио нови кикс, после којег је остао на осмом месту са четири бода, пет мање од првопласиране Црвене звезде. 

Младост има бод више и налази се три позиције изнад. 

Иако се очекивало да ће играчи Партизана имати неку реакцију на "шок" терапију после утакмице са Тракајем, десило се исто што и претходних недеља – одиграли су потпуно анемично. 

Чинило се да су кренули офанзивније, али је потврда стигла после неколико минута да је то само привидно стање на терену. Све до финиша утакмице није било апсолутно никаквих прилика, осим у 13. минуту када је виђена сумњива ситуација код старта над Гомешом.

Нападач са Зеленортских острва је пред паузу пропустио најбољу шансу, када је са ивице петерца промашио оквир гола, док у другом делу нису помогле ни Лазетићеве измене. 

Прилику су добили Ђорђе Ивановић, Огњен Ожеговић и Саша Илић, али ни они нису допринели бољој игри. 

Младост се сјајно бранила у Хумској, чекала прилику из контри и полуконтри, па ће сигурно задовољна назад у Лучане јер је освојила важан бод. 

С друге стране, нови тренер Партизана Зоран Бата Мирковић имаће пуне руке посла да врати екипу на победнички колосек јер је већ за неколико дана, тачније у четвртак, очекује дуел са данским Норшелендом у квалификацијама за Лигу Европе. 

Очекивано, по последњем судијском звиждуку уследили су повици са трибина и терање управе. 

Мирослав Ђукић је отишао, али је криза у игри Партизана остала.

Нови тренер црно-белих, Зоран Бата Мирковић због административних разлога није могао да седи на клупи и да дебитује, па је из ложе гледао утакмицу свог новог тима, против уобичајено дисциплиноване Младости из Лучана, која је вечерас освојила први бод у Хумској у клупској историји.

ПАРТИЗАН - МЛАДОСТ 0:0

Говорио је Мирковић у суботу о проблемима у игри, о грчу и апатији и све на шта је тада указао показано је и дан касније, пред око пет хиљада гледалаца у Хумској. 

Црно-бели су тражили пукотине у чврстој одбрани гостију, небројено пута центрирали и сваки пут гледали како Лучанци без великих проблема избијају лопту. Док је меч одмицао постајали су нервозни и практично кроз цело друго полувреме нису створили озбиљну шансу. 

Тачније, све конкретно што је Партизан у шеснаестерцу урадио догодило се у првом делу. Почев од 13. минута, када је Рикардо покушао да предрибла двојицу, па га је играч Младости зауставио, очигледно нагазио, али судија Драган Чоловић није досудио пенал. (погледати снимак и слику тог старта у наставку текста).

Двадесетак минута касније, Гомеш је лоше шутирао из петерца, промашио гол и испоставило се да је то најближе што су домаћи пришли мрежи вечерас. А од тог тренутка до краја остало је више од 55 минута фудбала.

Све што је Партизан од тада показао може се свести у оцену - мало и премало. 

Вршилац дужности тренера Жарко Лазетић уврстио је у стартну поставу повратника, задњег везног Милана Лолу Смиљанића (трећи пут дебитовао за црно-беле), а у наставку је тражио решења да размрда офанзиву. Увео је у игру Ивановића, Ожеговића и Илића, који су уложили труд (посебно Ивановић), али се стање на терену није превише променило.

Лучанци су остали упорни, стрпљиви и не превише опасни у нападу. Домаћи су све спорије кретали у офанзиве, губили су веру у тријумф и утисак је био да су и десетак минута пре краја почели да се мире са киксом и са ремијем на суперлигашком дебију пред својим навијачима и пред својим новим тренером.

Бата Мирковић је добро видео ситуацију и још једном се уверио да је пред њим велики посао...

Оде Ђука - остаде мука. Далеко од тога да је публици у Хумској до римовања, пре ће бити да се од брига презнојава. Како публика, тако руководиоци, заједно са њима и нови тренер Зоран Мирковић. Из ложе на западној страни стадиона као на длану могао је да види оно што је било јасно још од почетка сезоне, да је тим који је до четвртка водио Мирослав Ђукић у озбиљној кризи игре и да ће му за напредак бити потребно далеко више од шок-терапије изазване рокадом на клупи.

Младост из Лучана је одолела на Топчидерском брду (0:0) и после трећег суперлигашког кола оставила црно-беле само на четири бода. Већ пет мање од лидера Црвене звезде, уз утисак да бранилац Купа Србије има пречих проблема од јурањаве за трофејима. На пример, да направи игру. Нема је. Што је најгоре, не назире се. Ни у траговима. Како рече сам Бата на промоцији "нема ко да преузме одговорност". Пред око 5.000 људи повише Аутокоманде можда је у томе донекле успео повратник Милан Смиљанић, међутим, задовољавајућа партија једног играча премало је да би се остатак тима сакрио иза њега, пошто су сви остали били неподношљиво лоши.

О игри Партизан најбоље сведочанство су бројеви. Иако они у фудбалу не морају увек да играју битну улогу, податак да је домаћин први пут шутнуо у оквир гола тек у 67. минуту - Огњен Ожеговић чим је крочио на терен - показује сву бесмисао екипе, а то што је у 270 минута суперлигашког фудбала дала само један једини гол - такође Ожеговић, прошле седмице у Сурдулици - да кубури са ефикасношћу. Још кад се томе дода ултрадефанзиван противник, није ни чудо што је Младост први пут у историји одолела у Београду. После 11 везаних пораза и гол-разлике 2:37 уписала је премијерни бод на стадиону на коме би екипе сличне њој, за време играчке каријере Зорана Мирковића, примиле два-три комада већ у првом полувремену.

А вечерас је и тај један био проблем за Партизан...

Тек нешто бољи вољни моменат, растрчани црно-бели у уводних 20-ак минута, као да су били ослобођени притиска, али и као да су чекали да Мирковић сиђе из ложе и уместо њих подели пас, одигра на страну центрира, па онда дотрчи пред петерац и матира врло доброг голмана Драгана Росића. Додуше, због неубедљиве игре домаћина није чувар мреже Младости имао богзна каквог посла у првом делу, у другом је кротио ударце Ђорђа Ивановића - врло доброг кад је ушао на терен  - и Огњена Ожеговића, међутим...

Свеукупан утисак о начину игре тима који је привремено с клупе водио Жарко Лазетић је разочаравајући. Споро, без ритма, са много додира - јер сваки играч Партизана као да је желео макар трипут да пипне лопту у свакој акцији - а чак и кад би некако дотурио лопту до Рикарда Гомеша онда би нападачу са Зеленортских Острва ове недеље представљала више проблем него савезника. А Младост је свесно играла на “нулу”, али када је осетила простор да нападне, могла је и до победе.

Можда би све у Хумској 1 било лакше за домаћина да је судија Драган Чоловић у уводу сусрета (12. минут) показао на белу тачку. А имао је материјала за ткао нешто. Двапут. Тумбасевић је згазио Рикарда, касније један дефанзивац Младости играо руком у свом казненом простору, али пиштаљка се није чула. А кад је арбитар последњи пут у њу дунуо скандирали су Гробари:

"Управа, напоље".

Не делује да ће се нешто скорије променити. А већ у четвртак је можда и меч истине у Данској. Да буде као код Хамлета:

"Бити ил' не бити".

Да се види може ли овај Партизан боље, да ли је баш све до тренера или има нешто и до погрешних процена оних који су селектирали тим који, да је утакмица потрајала још 90 минута, ко зна да ли би лопту преко црте претерао.

ПАРТИЗАН - МЛАДОСТ 0:0

Београд
Стадион у Хумској
Гледалаца: око 5.000
Судија: Драган Чоловић
Жути картони: Пејовић, Тумбасевић (Младост)

ПАРТИЗАН: Кљајић – Н. Р. Милетић, Валијенте, Марковић, Н. Г. Милетић – Смиљанић – Ђерлек (од 66. Ожеговић), Јанковић (од 79. Илић), Пантић, Сума (од 60. Ивановић) – Рикардо. Тренер: Жарко Лазетић.

МЛАДОСТ: Росић – Андрић, Милошевић, Шатара, Пешић – Павловић, Пејовић, Тумбасевић, Радивојевић (од 80. П. Јовановић) – Одита (од 84. Синђић), Л. Јовановић (од 66. Димић). Тренер: Ненад Миловановић.

СРБИЈА 1 - 3. коло

Петак
Чукарички - Мачва 1:0 (0:0)
/Копитовић 63/

Субота
Вождовац - Црвена звезда 1:2 (0:2)
/Дуроњић 56 - Симић 2, Стојиљковић 25/

Напредак - Бачка 1:1 (1:1)
/Ндиаје 69 - Гаврић 29/

Радник - Земун 2:1 (2:0)
/Ристовић 24, Кјереме 27 - Цветковић 65/

Недеља
Партизан - Младост Лучани 0:0

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар