SLS: Novi kiks Partizana - ''nula'' sa Lučancima!

Anemičnom Partizanu ne pomaže ni promena trenera! Fudbaleri Partizana odigrali su nerešeno bez golova (0:0) protiv lučanske Mladosti u nedeljnoj utakmici trećeg kola Superlige Srbije.  Bata gledao mučenje Partizana - 0:0 u Humskoj! Novi trener crno-belih, Zoran Bata Mirković, nije mogao da sedi na klupi u Humskoj, pa je iz lože video loš nastup i remi protiv Mladosti.  Veliki posao čeka Mirkovića: Loša igra, samo jedan gol za 270 minuta, već minus pet u odnosu na Zvezdu! Mršav remi Partizana posle odlaska Miroslava Đukića, Mladost iz Lučana prvi put u istoriji odolela u Humskoj.

Fudbal 05.08.2018 | 21:40
SLS: Novi kiks Partizana - ''nula'' sa Lučancima!
Partizan, koji je pre dva dana ostao bez trenera jer je sa Miroslavom Đukićem raskinuta saradnja, a kojeg je sa klupe predvodio Žarko Lazetić, odigrao je još jednu veoma lošu i anemičnu utakmicu.

Vicešampion Srbije nije na pravi način ugrozio gol rivala niti jednom i napravio novi kiks, posle kojeg je ostao na osmom mestu sa četiri boda, pet manje od prvoplasirane Crvene zvezde. 

Mladost ima bod više i nalazi se tri pozicije iznad. 

Iako se očekivalo da će igrači Partizana imati neku reakciju na "šok" terapiju posle utakmice sa Trakajem, desilo se isto što i prethodnih nedelja – odigrali su potpuno anemično. 

Činilo se da su krenuli ofanzivnije, ali je potvrda stigla posle nekoliko minuta da je to samo prividno stanje na terenu. Sve do finiša utakmice nije bilo apsolutno nikakvih prilika, osim u 13. minutu kada je viđena sumnjiva situacija kod starta nad Gomešom.

Napadač sa Zelenortskih ostrva je pred pauzu propustio najbolju šansu, kada je sa ivice peterca promašio okvir gola, dok u drugom delu nisu pomogle ni Lazetićeve izmene. 

Priliku su dobili Đorđe Ivanović, Ognjen Ožegović i Saša Ilić, ali ni oni nisu doprineli boljoj igri. 

Mladost se sjajno branila u Humskoj, čekala priliku iz kontri i polukontri, pa će sigurno zadovoljna nazad u Lučane jer je osvojila važan bod. 

S druge strane, novi trener Partizana Zoran Bata Mirković imaće pune ruke posla da vrati ekipu na pobednički kolosek jer je već za nekoliko dana, tačnije u četvrtak, očekuje duel sa danskim Noršelendom u kvalifikacijama za Ligu Evrope. 

Očekivano, po poslednjem sudijskom zvižduku usledili su povici sa tribina i teranje uprave. 

Miroslav Đukić je otišao, ali je kriza u igri Partizana ostala.

Novi trener crno-belih, Zoran Bata Mirković zbog administrativnih razloga nije mogao da sedi na klupi i da debituje, pa je iz lože gledao utakmicu svog novog tima, protiv uobičajeno disciplinovane Mladosti iz Lučana, koja je večeras osvojila prvi bod u Humskoj u klupskoj istoriji.

PARTIZAN - MLADOST 0:0

Govorio je Mirković u subotu o problemima u igri, o grču i apatiji i sve na šta je tada ukazao pokazano je i dan kasnije, pred oko pet hiljada gledalaca u Humskoj. 

Crno-beli su tražili pukotine u čvrstoj odbrani gostiju, nebrojeno puta centrirali i svaki put gledali kako Lučanci bez velikih problema izbijaju loptu. Dok je meč odmicao postajali su nervozni i praktično kroz celo drugo poluvreme nisu stvorili ozbiljnu šansu. 

Tačnije, sve konkretno što je Partizan u šesnaestercu uradio dogodilo se u prvom delu. Počev od 13. minuta, kada je Rikardo pokušao da predribla dvojicu, pa ga je igrač Mladosti zaustavio, očigledno nagazio, ali sudija Dragan Čolović nije dosudio penal. (pogledati snimak i sliku tog starta u nastavku teksta).

Dvadesetak minuta kasnije, Gomeš je loše šutirao iz peterca, promašio gol i ispostavilo se da je to najbliže što su domaći prišli mreži večeras. A od tog trenutka do kraja ostalo je više od 55 minuta fudbala.

Sve što je Partizan od tada pokazao može se svesti u ocenu - malo i premalo. 

Vršilac dužnosti trenera Žarko Lazetić uvrstio je u startnu postavu povratnika, zadnjeg veznog Milana Lolu Smiljanića (treći put debitovao za crno-bele), a u nastavku je tražio rešenja da razmrda ofanzivu. Uveo je u igru Ivanovića, Ožegovića i Ilića, koji su uložili trud (posebno Ivanović), ali se stanje na terenu nije previše promenilo.

Lučanci su ostali uporni, strpljivi i ne previše opasni u napadu. Domaći su sve sporije kretali u ofanzive, gubili su veru u trijumf i utisak je bio da su i desetak minuta pre kraja počeli da se mire sa kiksom i sa remijem na superligaškom debiju pred svojim navijačima i pred svojim novim trenerom.

Bata Mirković je dobro video situaciju i još jednom se uverio da je pred njim veliki posao...

Ode Đuka - ostade muka. Daleko od toga da je publici u Humskoj do rimovanja, pre će biti da se od briga preznojava. Kako publika, tako rukovodioci, zajedno sa njima i novi trener Zoran Mirković. Iz lože na zapadnoj strani stadiona kao na dlanu mogao je da vidi ono što je bilo jasno još od početka sezone, da je tim koji je do četvrtka vodio Miroslav Đukić u ozbiljnoj krizi igre i da će mu za napredak biti potrebno daleko više od šok-terapije izazvane rokadom na klupi.

Mladost iz Lučana je odolela na Topčiderskom brdu (0:0) i posle trećeg superligaškog kola ostavila crno-bele samo na četiri boda. Već pet manje od lidera Crvene zvezde, uz utisak da branilac Kupa Srbije ima prečih problema od juranjave za trofejima. Na primer, da napravi igru. Nema je. Što je najgore, ne nazire se. Ni u tragovima. Kako reče sam Bata na promociji "nema ko da preuzme odgovornost". Pred oko 5.000 ljudi poviše Autokomande možda je u tome donekle uspeo povratnik Milan Smiljanić, međutim, zadovoljavajuća partija jednog igrača premalo je da bi se ostatak tima sakrio iza njega, pošto su svi ostali bili nepodnošljivo loši.

O igri Partizan najbolje svedočanstvo su brojevi. Iako oni u fudbalu ne moraju uvek da igraju bitnu ulogu, podatak da je domaćin prvi put šutnuo u okvir gola tek u 67. minutu - Ognjen Ožegović čim je kročio na teren - pokazuje svu besmisao ekipe, a to što je u 270 minuta superligaškog fudbala dala samo jedan jedini gol - takođe Ožegović, prošle sedmice u Surdulici - da kuburi sa efikasnošću. Još kad se tome doda ultradefanzivan protivnik, nije ni čudo što je Mladost prvi put u istoriji odolela u Beogradu. Posle 11 vezanih poraza i gol-razlike 2:37 upisala je premijerni bod na stadionu na kome bi ekipe slične njoj, za vreme igračke karijere Zorana Mirkovića, primile dva-tri komada već u prvom poluvremenu.

A večeras je i taj jedan bio problem za Partizan...

Tek nešto bolji voljni momenat, rastrčani crno-beli u uvodnih 20-ak minuta, kao da su bili oslobođeni pritiska, ali i kao da su čekali da Mirković siđe iz lože i umesto njih podeli pas, odigra na stranu centrira, pa onda dotrči pred peterac i matira vrlo dobrog golmana Dragana Rosića. Doduše, zbog neubedljive igre domaćina nije čuvar mreže Mladosti imao bogzna kakvog posla u prvom delu, u drugom je krotio udarce Đorđa Ivanovića - vrlo dobrog kad je ušao na teren  - i Ognjena Ožegovića, međutim...

Sveukupan utisak o načinu igre tima koji je privremeno s klupe vodio Žarko Lazetić je razočaravajući. Sporo, bez ritma, sa mnogo dodira - jer svaki igrač Partizana kao da je želeo makar triput da pipne loptu u svakoj akciji - a čak i kad bi nekako doturio loptu do Rikarda Gomeša onda bi napadaču sa Zelenortskih Ostrva ove nedelje predstavljala više problem nego saveznika. A Mladost je svesno igrala na “nulu”, ali kada je osetila prostor da napadne, mogla je i do pobede.

Možda bi sve u Humskoj 1 bilo lakše za domaćina da je sudija Dragan Čolović u uvodu susreta (12. minut) pokazao na belu tačku. A imao je materijala za tkao nešto. Dvaput. Tumbasević je zgazio Rikarda, kasnije jedan defanzivac Mladosti igrao rukom u svom kaznenom prostoru, ali pištaljka se nije čula. A kad je arbitar poslednji put u nju dunuo skandirali su Grobari:

"Uprava, napolje".

Ne deluje da će se nešto skorije promeniti. A već u četvrtak je možda i meč istine u Danskoj. Da bude kao kod Hamleta:

"Biti il' ne biti".

Da se vidi može li ovaj Partizan bolje, da li je baš sve do trenera ili ima nešto i do pogrešnih procena onih koji su selektirali tim koji, da je utakmica potrajala još 90 minuta, ko zna da li bi loptu preko crte preterao.

PARTIZAN - MLADOST 0:0

Beograd
Stadion u Humskoj
Gledalaca: oko 5.000
Sudija: Dragan Čolović
Žuti kartoni: Pejović, Tumbasević (Mladost)

PARTIZAN: Kljajić – N. R. Miletić, Valijente, Marković, N. G. Miletić – Smiljanić – Đerlek (od 66. Ožegović), Janković (od 79. Ilić), Pantić, Suma (od 60. Ivanović) – Rikardo. Trener: Žarko Lazetić.

MLADOST: Rosić – Andrić, Milošević, Šatara, Pešić – Pavlović, Pejović, Tumbasević, Radivojević (od 80. P. Jovanović) – Odita (od 84. Sinđić), L. Jovanović (od 66. Dimić). Trener: Nenad Milovanović.

SRBIJA 1 - 3. kolo

Petak
Čukarički - Mačva 1:0 (0:0)
/Kopitović 63/

Subota
Voždovac - Crvena zvezda 1:2 (0:2)
/Duronjić 56 - Simić 2, Stojiljković 25/

Napredak - Bačka 1:1 (1:1)
/Ndiaje 69 - Gavrić 29/

Radnik - Zemun 2:1 (2:0)
/Ristović 24, Kjereme 27 - Cvetković 65/

Nedelja
Partizan - Mladost Lučani 0:0

Izvor: B92/mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar