Одржан помен жртвама “Олује“

Полагањем вијенаца на Пардуовом гробљу и служењем парастоса у храму Христа Спаситеља у Бањалуци су обиљежене 23 године од страдања и прогона Срба из Хрватске. У Народном позоришту Републике Српске одржана је трибина ’’Дани туге и сјећања''. Још једном указано да је ''Олуја'' геноцидна акција и да за егзодус око 250. 000 Срба и погром близу 2. 000 српских цивила и војника још нико није одговарао.

Република Српска 05.08.2018 | 19:43
Одржан помен жртвама “Олује“
Срби из Хрватске чекају правду. Тог 4. августа хрватски бојовници кренули су у комбиновани напад на Републику Српску Крајину, присјећа се Мирко Гавриловић који је избјегао из Глине.

''То је било у Книну. Нисмо вјеровали шта се дешава. Шестог августа су дошли и рекли - Крајине више нема'', казао је он.

Документационо информациони центар ‘’Веритас’’ је припремио и Билтен о дешавањима у Хрватској у којем се налази списак са именима жртава. Документација о страдању Срба свједочиће генерацијама које долазе, с циљем да се не заборави злочин који се догодио над недужним српским народом. Хрвати су над Србима ’95 починили геоцид. И након 23. године од акције ‘’Олуја’’ још нико није одговарао за прогон српског народа, истакнуто је на помену у Бањалуци.

’’Олуја’’ је злочин без казне. Срби су у Хрватској остали без имовине, али и без свих права, речено је на трибини ’’Дани туге и сјећања’’.

Занимљиво је да обиљежавању 23. годишњице једног од највећих злочина над српским народом није присуствовао нико од високих званичника Републике Српске.

Подсјећамо, у хрватској војно-полицијској акцији "Олуја" протјерано је 250.000 крајишких Срба, 1.856 је убијено, а 836 воде се као нестали. Акција је почела је 4. августа 1995. године офанзивом на подручја Баније, Лике, Кордуна и сјеверне Далмације.



БН ТВ

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

ана сцх

05.08.2018 20:06

БОЗЕ УСЛИСИ И ПОМИЛУЈ СВЕ ЗРТВЕ ,, ГОСПОДЕ НАС ЈЕДИНИ ТИ СИ ИСТИНА ПУТ И ЗИВОТ,, ДОДИ ПОДЕЛИ ПРАВДУ ,,,( ВРЕМЕ ЈЕ ГОСПОДЕ,,,ОВО ЈЕ ВИСЕ ,ЗА ЗАЛОСТ КОЈА НЕМА КРАЈА ЗРТВЕ НЕ МОГУ ДА ЦЕКАЈУ,, НЕКА БУДЕ СВИМА ПО ЗАСЛУЗИ.,,

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЦУВАР СРПСКИХ ИНТЕРЕСА

05.08.2018 20:18

Додик це се опет залагати за треци ентитет, а Цовиц је добро показао колики је "цувар српских инереса". Довољно га је цут после обиљезавања годисњице. Не видим разлику, Додик =Цовиц!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

вјерник

05.08.2018 21:48

А јел Бисерка није досла да осуди,а хоце да буде водја насег јадног народа.Оооо..НЕБО,отвори се!!!!! Теско јој је против својих да коју казе...

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАЈНА

06.08.2018 07:02

Госпођа је све рекла својим доласком на комеморацију поводом Дана сећања на све страдале Србе обучена у хипи варијанту, бијела дуга кошуља и мајица , само је недостајала и марама око врата. Овим је показала да је на комеморацију дошла само зато што јој је налага обавеза због функције коју обнаша , а не из дубоког поштовања према жртвама Олује. Кошуља бијела је рекла све.

Name

дзоо

06.08.2018 04:18

Јели вам сад јасно ста су политицари.У Паланку су отисли само БОТОВИ АЦЕ Вуцица.Види те ајде сто нема политицара али празан храм нема градјана и опет нам није јасно да треба то оставити историцарима.Али нецемо то ми како цемо овце сисати и испирати мозак.сАМО ТРЕБА НАРОДУ ОБЈАСНИТИ КАКО СУ КРЕНУЛЕ БАЛВАН РЕВОЛУЦИЈЕ,како је пљацкан Србски зиваља,како је преварен,Сви они који су били у паланци 90%су уцестовали у страдањима Хрвата и Босњака али ми то нецемо да признама и неце ме цудити ако нам се не догоди тракторијада из РС.пОГЛЕДАЈ ТЕ ПРИЦУ ДР,ПРОТИЦА на тв Балкан.

ОДГОВОРИТЕ