Održan pomen žrtvama “Oluje“

Polaganjem vijenaca na Parduovom groblju i služenjem parastosa u hramu Hrista Spasitelja u Banjaluci su obilježene 23 godine od stradanja i progona Srba iz Hrvatske. U Narodnom pozorištu Republike Srpske održana je tribina ’’Dani tuge i sjećanja''. Još jednom ukazano da je ''Oluja'' genocidna akcija i da za egzodus oko 250. 000 Srba i pogrom blizu 2. 000 srpskih civila i vojnika još niko nije odgovarao.

Republika Srpska 05.08.2018 | 19:43
Održan pomen žrtvama “Oluje“
Srbi iz Hrvatske čekaju pravdu. Tog 4. avgusta hrvatski bojovnici krenuli su u kombinovani napad na Republiku Srpsku Krajinu, prisjeća se Mirko Gavrilović koji je izbjegao iz Gline.

''To je bilo u Kninu. Nismo vjerovali šta se dešava. Šestog avgusta su došli i rekli - Krajine više nema'', kazao je on.

Dokumentaciono informacioni centar ‘’Veritas’’ je pripremio i Bilten o dešavanjima u Hrvatskoj u kojem se nalazi spisak sa imenima žrtava. Dokumentacija o stradanju Srba svjedočiće generacijama koje dolaze, s ciljem da se ne zaboravi zločin koji se dogodio nad nedužnim srpskim narodom. Hrvati su nad Srbima ’95 počinili geocid. I nakon 23. godine od akcije ‘’Oluja’’ još niko nije odgovarao za progon srpskog naroda, istaknuto je na pomenu u Banjaluci.

’’Oluja’’ je zločin bez kazne. Srbi su u Hrvatskoj ostali bez imovine, ali i bez svih prava, rečeno je na tribini ’’Dani tuge i sjećanja’’.

Zanimljivo je da obilježavanju 23. godišnjice jednog od najvećih zločina nad srpskim narodom nije prisustvovao niko od visokih zvaničnika Republike Srpske.

Podsjećamo, u hrvatskoj vojno-policijskoj akciji "Oluja" protjerano je 250.000 krajiških Srba, 1.856 je ubijeno, a 836 vode se kao nestali. Akcija je počela je 4. avgusta 1995. godine ofanzivom na područja Banije, Like, Korduna i sjeverne Dalmacije.



BN TV

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

ana sch

05.08.2018 20:06

BOZE USLISI I POMILUJ SVE ZRTVE ,, GOSPODE NAS JEDINI TI SI ISTINA PUT I ZIVOT,, DODI PODELI PRAVDU ,,,( VREME JE GOSPODE,,,OVO JE VISE ,ZA ZALOST KOJA NEMA KRAJA ZRTVE NE MOGU DA CEKAJU,, NEKA BUDE SVIMA PO ZASLUZI.,,

ODGOVORITE
Name

CUVAR SRPSKIH INTERESA

05.08.2018 20:18

Dodik ce se opet zalagati za treci entitet, a Covic je dobro pokazao koliki je "cuvar srpskih ineresa". Dovoljno ga je cut posle obiljezavanja godisnjice. Ne vidim razliku, Dodik =Covic!!!

ODGOVORITE
Name

vjernik

05.08.2018 21:48

A jel Biserka nije dosla da osudi,a hoce da bude vodja naseg jadnog naroda.Oooo..NEBO,otvori se!!!!! Tesko joj je protiv svojih da koju kaze...

ODGOVORITE
Name

RAJNA

06.08.2018 07:02

Gospođa je sve rekla svojim dolaskom na komemoraciju povodom Dana sećanja na sve stradale Srbe obučena u hipi varijantu, bijela duga košulja i majica , samo je nedostajala i marama oko vrata. Ovim je pokazala da je na komemoraciju došla samo zato što joj je nalaga obaveza zbog funkcije koju obnaša , a ne iz dubokog poštovanja prema žrtvama Oluje. Košulja bijela je rekla sve.

Name

dzoo

06.08.2018 04:18

Jeli vam sad jasno sta su politicari.U Palanku su otisli samo BOTOVI ACE Vucica.Vidi te ajde sto nema politicara ali prazan hram nema gradjana i opet nam nije jasno da treba to ostaviti istoricarima.Ali necemo to mi kako cemo ovce sisati i ispirati mozak.sAMO TREBA NARODU OBJASNITI KAKO SU KRENULE BALVAN REVOLUCIJE,kako je pljackan Srbski zivalja,kako je prevaren,Svi oni koji su bili u palanci 90%su ucestovali u stradanjima Hrvata i Bosnjaka ali mi to necemo da priznama i nece me cuditi ako nam se ne dogodi traktorijada iz RS.pOGLEDAJ TE PRICU DR,PROTICA na tv Balkan.

ODGOVORITE