Распада се стара гарда ''Панцера''!

Гомез кренуо Озиловим корацима! Голгетер Штутгарта се растао од дреса са репрезентативним грбом.

Фудбал 06.08.2018 | 22:00
Распада се стара гарда ''Панцера''!
Искусни немачки нападач Марио Гомез окончао је каријеру у дресу националног тима. У дресу Панцера одиграо је 78 утакмица и постигао 31 гол. Три пута је учествовао на европским првенствима, односно два пута на Мундијалима, многи ће рећи сасвим довољно за једну богату каријеру.

Гомез је своју одлуку саопштио на друштвеним мрежама.

"Мој пут у репрезентацији са спорске стране није увек био лаган, није увек био успешан, али је био леп. Сада је време да се направи простор младим снагама и пружи шанса да испуне свој сан, стекну искуство и дају највише што могу за Немачку", поручио је између осталог Гомез, други играч након Месута Озилакоји се опростио од дреса националног тима после Мундијала у Русији.

Ипак, 33-годишњи нападач је ипак оставио мало простора за евентуални повратак.

"Уколико селектор у наредне две године буде видео потребу да ме зове, а ја будем осећо да сам још увек у стању да помогнем, наравно да ћу му бити на располагању", поручио је Гомез.

Гомез је у јануару ове године прешао из Волфзбурга у Штутгарт за 3.000.000 евра и постигао осам голова на 16 утакмица. У каријери је одиграо 529 утакмица и постигао 290 голова.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар