Raspada se stara garda ''Pancera''!

Gomez krenuo Ozilovim koracima! Golgeter Štutgarta se rastao od dresa sa reprezentativnim grbom.

Fudbal 06.08.2018 | 22:00
Raspada se stara garda ''Pancera''!
Iskusni nemački napadač Mario Gomez okončao je karijeru u dresu nacionalnog tima. U dresu Pancera odigrao je 78 utakmica i postigao 31 gol. Tri puta je učestvovao na evropskim prvenstvima, odnosno dva puta na Mundijalima, mnogi će reći sasvim dovoljno za jednu bogatu karijeru.

Gomez je svoju odluku saopštio na društvenim mrežama.

"Moj put u reprezentaciji sa sporske strane nije uvek bio lagan, nije uvek bio uspešan, ali je bio lep. Sada je vreme da se napravi prostor mladim snagama i pruži šansa da ispune svoj san, steknu iskustvo i daju najviše što mogu za Nemačku", poručio je između ostalog Gomez, drugi igrač nakon Mesuta Ozilakoji se oprostio od dresa nacionalnog tima posle Mundijala u Rusiji.

Ipak, 33-godišnji napadač je ipak ostavio malo prostora za eventualni povratak.

"Ukoliko selektor u naredne dve godine bude video potrebu da me zove, a ja budem osećo da sam još uvek u stanju da pomognem, naravno da ću mu biti na raspolaganju", poručio je Gomez.

Gomez je u januaru ove godine prešao iz Volfzburga u Štutgart za 3.000.000 evra i postigao osam golova na 16 utakmica. U karijeri je odigrao 529 utakmica i postigao 290 golova.

Izvor: mozzartsport

Foto: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar