Дан истине: Да видимо да ли је до Ђукића или до Партизана?!

Партизан вечерас од 19 часова на стадиону у Хумској дочекује Младост из Лучана у 3. колу Суперлиге.  Партизан са два шпица од првог минута? Зицер за црно-беле против Младости (19,00, ТВ Аренаспорт 1).

Фудбал 05.08.2018 | 14:00
Дан истине: Да видимо да ли је до Ђукића или до Партизана?!
Црно-бели су лоше отворили сезону у домаћем шампионату, поражени су од Радника (0:1), а потом су једва сломили отпор Динама из Врања, голом Огњена Ожеговића у 82. минуту. У међувремену се се десиле неке крупне промене, тренер Мирослав Ђукић је напустио клуб, а на његово место долази Зоран – Бата Мирковић, али он због амдинистрације неће моћи већ данас да води екипу, већ ће тај посао обавити помоћник Жарко Лазетић.

Мирковић је без уздржавања открио праве проблеме Партизана.

„Екипа је у кризи, екипа је у грчу, нема играча који би преузео одговорност. Нисмо компактни, нисмо покретљиви, играмо доста споро и то су ствари које треба да се промене. Али, прва ствар је психа. Екипа је запала у једну врсту апатије и требало би врло брзо да радимо. Време нам баш и није савезник, у наредних месец дана, ако прођемо Данце, играћемо 10 утакмица“, директан је био Мирковић.

Лазетић ће у договору с Мирковићем вероватно мало одморити неке играче, али сигурно је да неће бити много „тумбања“ јер Партизан не сме да дозволи нови кикс у шампионату, с обзиром на то да највећиу ривал Црвена звезда редом добија све утакмице. Могуће је да црно-бели коначно на свом терену упаре Огњена Ожеговића и Рикарда Гомеша, те да заиграју агресивније, конкретније.

Младост је, иначе, стара Партизанова муштерија, јер црно-бели у 11 утакмица у Хумској имају исто толико победа.

Лазетић данас неће моћи да рачуна на Зорана Тошића и Немању Николића, а за последње појачање Горана Закарића рекао је да још не зна да ли ће заиграти.

"Закарић је стигао, прикључио се и он ће тренирати са нама, па ћемо видети у зависности од тога како буде била композиција целокупног тима и да ли ћемо њега користити већ од Младости", рекао је је Лазетић.

Он је похвалио Ненада - Нешка Миловановића, тренера Лучанаца.

„Младост има можда најискуснијег тренера у лиги, који одлично познаје ово такмичење и који ће сигурно знати добро да припреми екипу за овај меч.

Зицер. Нема прецизније речи да опише очекивања Партизанове публике у сусрету са Младости из Лучана, у оквиру трећег првенственог кола. Без обзира на нездовољство начином игре доскорашњег тренера Мирослава Ђукића, надају се Гробари да вечерас (19.00, ТВ Аренаспорт 1) неће морати да дрхте. Поготово што је у међувремену промењен тренер, а и што им у госте долази ривал који их никад није савладао у Хумској.

Из 11 покушаја на стадиону повише Аутокоманде црно-бели имају стопроцентан учинак са екипом из Драгачева. И не само то, толико су убедљиви да су ривалу дозволили да постигне само два гола (у септембру 2001. и октобру 2016), успут му дали 33, чак девет пута га испраћали са “нулом” и све то наводи да освајач Купа Србије не би смео да има проблема, иако су они били уочљиви и у реваншу са литванским Тракаијем.

“Играмо споро. То би требало да се промени”, лоцирао је проблем Зоран Мирковић, нови шеф струкле, који ће због администативних прпрека вечерашњим меч посматрати из ложе, а на клупи ће седити један од његових помоћника Жарко Лазетић.

Очекује се да црно-бели имају другачију енергију са трибиина, али ће И длаје зависити од њих самих на терену, где би коначно могли да се упаре Рикардо Гомеш и Огњен Ожеговић. У досадашњем току сезоне, само једном на шест утакмица десило се да њих двојица, као класични нападачи почну меч. Прошле седмице у Сурдулици. А обзиром да је Немања Николић дуго паузира, а да Ђорђе Ивановић ипак није центарфор све се гласније помињала минулих дана варијанта да новајлија из Насионала и бивши центарфор Чукаричког буду главна претња Младости.

Могуће су промене и у одбрани, можда међу стативама (Филип Кљајић пре седам дана мењао Владимира Стојковића) евентуално на десном беку (да се врати Мирослав Вулићевић, а предахне Габријел Енаке), док би везни ред требало да буде скоро исти као у Виљнусу, са  Марком Јанковићем и Небојшом Косовићем као протагонистима креирања акција.

“Очекивања су да будемо на нивоу Партизана. После европске уткамице, најважније је да се одморимо од пута и спремни дочекамо меч. Специфична је ситуација, а ја ћу са сарадницима из стручног штаба учинити све што могу да екипа буде на терену мотивисана и амбициозна, да оствари још једну победу и настави трку за титулу“, предочио је Жарко Лазетић, вечерас главнокомандујући Парног ваљка.

Партизан је фаворит у погледу коначног исхода, мада је питање је да ли навијачи од екипе могу да очекују голеаду. У почетна два кола виђен је по један гол (0:1 са Радником и 1:0 против Динама), а и Младост игра неефкасно на почетку нове сезоне, о чему сведочи новосадски реми са Војводином (1:1) и тесна победа над Радником (1:0). Плус су се Лучанци добро држали у сурдуличком финалу Купа Србије пре три месеца (1:2).

“Свесни смо каквом супарнику идемо на ноге. Упркос чињеници да се у последње време неретко критикује игра Партизана, да се суочава чак и са негодовањем њихових навијача. Остао бих доследан деценијској фудбалској фрази - Партизан је Партизан. Уверен сам да ће гостовање у Хумској бити тежак и захтеван изазов. Утакмица ће бити садржајна од финала Купа, верујем да ће се водити рововска борба и надам се да ће и резултатски бити неизвесна”, напоменуо је Александар Пејовић, централни везни у саставу Ненада Миловановића.

Пројектовани сасатви:

ПАРТИЗАН – МЛАДОСТ ЛУЧАНИ (19.00, ТВ Аренаспорт 1)

Београд
Стадион у Хумској
Судија: Драган Чоловић

ПАРТИЗАН: Стојковић (Кљајић) – Вулићевић, Н. Р. Милетић, Валијенте, Н. Г. Милетић – Здјелар – Јанковић, Косовић, Пантић – Ожеговић, Рикардо. Тренер: Жарко Лазетић.

МЛАДОСТ: Росић – Андрић, Милошевић, Шатара, Пешић – Павловић, Пејовић, Тумбасевић, Радивојевић – Димић, Л. Јовановић. Тренер: Ненад Миловановић.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар