Dan istine: Da vidimo da li je do Đukića ili do Partizana?!

Partizan večeras od 19 časova na stadionu u Humskoj dočekuje Mladost iz Lučana u 3. kolu Superlige.  Partizan sa dva špica od prvog minuta? Zicer za crno-bele protiv Mladosti (19,00, TV Arenasport 1).

Fudbal 05.08.2018 | 14:00
Dan istine: Da vidimo da li je do Đukića ili do Partizana?!
Crno-beli su loše otvorili sezonu u domaćem šampionatu, poraženi su od Radnika (0:1), a potom su jedva slomili otpor Dinama iz Vranja, golom Ognjena Ožegovića u 82. minutu. U međuvremenu se se desile neke krupne promene, trener Miroslav Đukić je napustio klub, a na njegovo mesto dolazi Zoran – Bata Mirković, ali on zbog amdinistracije neće moći već danas da vodi ekipu, već će taj posao obaviti pomoćnik Žarko Lazetić.

Mirković je bez uzdržavanja otkrio prave probleme Partizana.

„Ekipa je u krizi, ekipa je u grču, nema igrača koji bi preuzeo odgovornost. Nismo kompaktni, nismo pokretljivi, igramo dosta sporo i to su stvari koje treba da se promene. Ali, prva stvar je psiha. Ekipa je zapala u jednu vrstu apatije i trebalo bi vrlo brzo da radimo. Vreme nam baš i nije saveznik, u narednih mesec dana, ako prođemo Dance, igraćemo 10 utakmica“, direktan je bio Mirković.

Lazetić će u dogovoru s Mirkovićem verovatno malo odmoriti neke igrače, ali sigurno je da neće biti mnogo „tumbanja“ jer Partizan ne sme da dozvoli novi kiks u šampionatu, s obzirom na to da najvećiu rival Crvena zvezda redom dobija sve utakmice. Moguće je da crno-beli konačno na svom terenu upare Ognjena Ožegovića i Rikarda Gomeša, te da zaigraju agresivnije, konkretnije.

Mladost je, inače, stara Partizanova mušterija, jer crno-beli u 11 utakmica u Humskoj imaju isto toliko pobeda.

Lazetić danas neće moći da računa na Zorana Tošića i Nemanju Nikolića, a za poslednje pojačanje Gorana Zakarića rekao je da još ne zna da li će zaigrati.

"Zakarić je stigao, priključio se i on će trenirati sa nama, pa ćemo videti u zavisnosti od toga kako bude bila kompozicija celokupnog tima i da li ćemo njega koristiti već od Mladosti", rekao je je Lazetić.

On je pohvalio Nenada - Neška Milovanovića, trenera Lučanaca.

„Mladost ima možda najiskusnijeg trenera u ligi, koji odlično poznaje ovo takmičenje i koji će sigurno znati dobro da pripremi ekipu za ovaj meč.

Zicer. Nema preciznije reči da opiše očekivanja Partizanove publike u susretu sa Mladosti iz Lučana, u okviru trećeg prvenstvenog kola. Bez obzira na nezdovoljstvo načinom igre doskorašnjeg trenera Miroslava Đukića, nadaju se Grobari da večeras (19.00, TV Arenasport 1) neće morati da drhte. Pogotovo što je u međuvremenu promenjen trener, a i što im u goste dolazi rival koji ih nikad nije savladao u Humskoj.

Iz 11 pokušaja na stadionu poviše Autokomande crno-beli imaju stoprocentan učinak sa ekipom iz Dragačeva. I ne samo to, toliko su ubedljivi da su rivalu dozvolili da postigne samo dva gola (u septembru 2001. i oktobru 2016), usput mu dali 33, čak devet puta ga ispraćali sa “nulom” i sve to navodi da osvajač Kupa Srbije ne bi smeo da ima problema, iako su oni bili uočljivi i u revanšu sa litvanskim Trakaijem.

“Igramo sporo. To bi trebalo da se promeni”, locirao je problem Zoran Mirković, novi šef strukle, koji će zbog administativnih prpreka večerašnjim meč posmatrati iz lože, a na klupi će sediti jedan od njegovih pomoćnika Žarko Lazetić.

Očekuje se da crno-beli imaju drugačiju energiju sa tribiina, ali će I dlaje zavisiti od njih samih na terenu, gde bi konačno mogli da se upare Rikardo Gomeš i Ognjen Ožegović. U dosadašnjem toku sezone, samo jednom na šest utakmica desilo se da njih dvojica, kao klasični napadači počnu meč. Prošle sedmice u Surdulici. A obzirom da je Nemanja Nikolić dugo pauzira, a da Đorđe Ivanović ipak nije centarfor sve se glasnije pominjala minulih dana varijanta da novajlija iz Nasionala i bivši centarfor Čukaričkog budu glavna pretnja Mladosti.

Moguće su promene i u odbrani, možda među stativama (Filip Kljajić pre sedam dana menjao Vladimira Stojkovića) eventualno na desnom beku (da se vrati Miroslav Vulićević, a predahne Gabrijel Enake), dok bi vezni red trebalo da bude skoro isti kao u Viljnusu, sa  Markom Jankovićem i Nebojšom Kosovićem kao protagonistima kreiranja akcija.

“Očekivanja su da budemo na nivou Partizana. Posle evropske utkamice, najvažnije je da se odmorimo od puta i spremni dočekamo meč. Specifična je situacija, a ja ću sa saradnicima iz stručnog štaba učiniti sve što mogu da ekipa bude na terenu motivisana i ambiciozna, da ostvari još jednu pobedu i nastavi trku za titulu“, predočio je Žarko Lazetić, večeras glavnokomandujući Parnog valjka.

Partizan je favorit u pogledu konačnog ishoda, mada je pitanje je da li navijači od ekipe mogu da očekuju goleadu. U početna dva kola viđen je po jedan gol (0:1 sa Radnikom i 1:0 protiv Dinama), a i Mladost igra neefkasno na početku nove sezone, o čemu svedoči novosadski remi sa Vojvodinom (1:1) i tesna pobeda nad Radnikom (1:0). Plus su se Lučanci dobro držali u surduličkom finalu Kupa Srbije pre tri meseca (1:2).

“Svesni smo kakvom suparniku idemo na noge. Uprkos činjenici da se u poslednje vreme neretko kritikuje igra Partizana, da se suočava čak i sa negodovanjem njihovih navijača. Ostao bih dosledan decenijskoj fudbalskoj frazi - Partizan je Partizan. Uveren sam da će gostovanje u Humskoj biti težak i zahtevan izazov. Utakmica će biti sadržajna od finala Kupa, verujem da će se voditi rovovska borba i nadam se da će i rezultatski biti neizvesna”, napomenuo je Aleksandar Pejović, centralni vezni u sastavu Nenada Milovanovića.

Projektovani sasatvi:

PARTIZAN – MLADOST LUČANI (19.00, TV Arenasport 1)

Beograd
Stadion u Humskoj
Sudija: Dragan Čolović

PARTIZAN: Stojković (Kljajić) – Vulićević, N. R. Miletić, Valijente, N. G. Miletić – Zdjelar – Janković, Kosović, Pantić – Ožegović, Rikardo. Trener: Žarko Lazetić.

MLADOST: Rosić – Andrić, Milošević, Šatara, Pešić – Pavlović, Pejović, Tumbasević, Radivojević – Dimić, L. Jovanović. Trener: Nenad Milovanović.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar