"Покушавам и желим да будем бољи од Федерера и Надала!"

Немачки тенисер Саша Зверев изјавио да жели да постане бољи играч од најбољих, као што су Роџер Федерер и Рафаел Надал.

Тенис 06.08.2018 | 21:30
"Покушавам и желим да будем бољи од Федерера и Надала!"
Рођен 1997. године, Зверев је већ неко време на трећем месту АТП ранг листе, а у будућности му се предвиђа пласман на место број један.

"Није битно колико година имате, колико сте високи и када сте почели да се бавите тенисом, битно је који сте на листи и како играте тенис. Турнири се не играју у рангу до 21 или 18 година. Сви смо чланови једне велике групе, а 36-годишњи Федерер може да игра са мном, иако сам петнаест година млађи од њега. Покушавам да нађем начине и желим да будем бољи од њих (Федерера и Надала)", рекао је Зверев у току турнира у Вашингтону.

Немац из године у годину показује да је један од најбољих, вредно ради на себи, и само је питање времена када ће почети да влада тениским светом.

Он се у једном тренутку обратио легендарном Ивану Лендлу, који је радио са њим као тренер.

"То је било фантастично. Дошао је у Флориду на пар дана како би тренирали. Надам се да ћемо моћи овако да сарађујемо и у будућности, али сам тренутно задовољан са тренерским особљем које имам", додао је Зверев.

Сашу тренира његов отац, а често спарингује са својим десет година старијим братом Мишом, којег је у два сета савладао у Вашингтону, у њиховом првом званичном међусобном окршају.

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Дусан

06.08.2018 20:16

Никада ти од њих нецес бити бољи из једног јединог разлога сто си за неколико класа испод њиховог нивоа.

ОДГОВОРИТЕ